Torsdag

2011-11-03 ☆ 06:26:37

GRAVID V 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Föräldrapenning för föräldrautbildning. Båda föräldrar kan vara lediga samtidigt. Ansök online för smidigare ansökan. Läs mer om Försäkringskassan här

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten, Ryggmatix är en effektiv lösning för alla som är drabbade av ryggsmärtor. Designad för att passa alla oavsett storlek. Är fullt justerbar och bekväm att bära - läs mer om Ryggmatix.

Du kan redan nu anmäla dig till Babyklubben där du kan köpa bland annat pek- och mjukisböcker. I Gravid.se:s samarbete med Barnens Bokklubbs Babyklubb får du två böcker samt en babyservis i första paketet vilket kostar endast 19 kr + porto. Du kan själv välja om du vill aktivera medlemsskapet nu eller 2 månader före planerad födsel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0