Mysdag

2011-11-30 ☆ 16:57:59
Bex knackade på dörren redan 06:30 i morse och självklart stod då frukosten uppdukad på bordet! Så vi käkade frukost och kollade på film innan vi bestämmde oss för att krypa ner i sängen en stund till. När vi vaknat för andra gången sätte vi fart med allt som skulle göras idag (vilket jag inte kan skriva på bloggen) Nu har vi precis käkat middag och är nu redo för att sjunga lite singstar i väntan på den nya soffan som vi får senare. (Daniel är inne och hämtar den nu) Så ja, min dag har än så länge spenderats med min syster-yster, perry dag om ni frågar mig!

PUSSS SÅ LÄNGE!

Sminkning

2011-11-29 ☆ 11:13:50



99 dagar!

2011-11-29 ☆ 10:04:56

Det är verkligen bara 99 dagar kvar till vårt beräknade förlossningsdatum! 100 dagars strecket paserades igår och det kändes faktiskt sååå bra. 181/280 graviditetsdagar är idag avklarade! Snart har vi en liten prinsessa i våra armar. Minns när jag slutte fylla 18, då började jag räkna ner ca 160 dagar innan. De dagarna flög iväg och plötsligt var jag 18 år. Hoppas tiden går lika fort denna gången, nu när vi faktiskt har en liiiite bättre sak att kryssa dagarna för :) Bebisen har även börjat sparka så hela magen skakar och svänger. Både jag, Bex och älsklingen har lyckat se det. Alla blev sjukt farsinerade, det är verkligen häftigt att se kan jag lova er.

Idag står jobbet på schemat för min del, 15-20:15 är tiden som ska spenderas på ICA. Fram tills dess har jag ingen aning om vad jag ska göra. Ska förmodligen endast fixa lite käk, plocka i ordning så gott det går här hemma, försöka julpynta lite osv.


Sliten tjej!

2011-11-28 ☆ 17:03:55

Dagen har spenderats med min mycket goda vän, Elena. klockan 8:30 i morse dukade vi fram frukost och käkade i lugn och ro innan vi begav oss in till Bergvik för att kika lite. Med mig hem fick jag, tro det eller ej, 2 st klänningar. Dock är den ena köpt i en förstor storlek, detta för att jag vill kunna ha den på jul & nyår när jag kommer vara liiiiite större än jag är nu. Bilder på klänningarna kommer senare.

Efter stan åkte jag till den gammla lägenheten för att städa ur det sista, nu kvarstår endast skúrning. Skönt att ha det ur världen nu i alla fall. Daniel ska hämta akvariet sedan när han kommer hem från jobbet. Efter att det hämtats och att moppen dragits över golven ska nycklarna lämnas in sedan hopaps vi slippa gå dit igen. Eller nej, vi ska ju faktiskt dit på torsdag när lägenheten ska besiktas...

Och för er som undrar hur det går här hemma med toan så är dom faktiskt på G nu. Våtrummsmattan finns nu på plats så nu håller som ju i alla fall på och pussla ihop det hela igen. Tror & hoppas det blir klart denna veckan! Skulle vara obeskrivligt skönt att kunna gå upp på natten och kissa när man verkligen behöver det!!! Lägger såklart upp bilder på hur allt ser ut här hemma hos oss såfort allt är klart!

Nu ska jag sjuna lite mer singstar innan Daniels plockar upp mig. PUSSS SÅ LÄNGE




Bildbomb

2011-11-27 ☆ 21:53:55
Älsklingen kom som sagt hem med lite saker till mig igår, han är sååååå underbar!










Fottografering & kalas

2011-11-27 ☆ 20:21:03
Dagen började med en tripp till karlstad med födelsedagsbarnet (Bea som fyller 17 idag) Där stod sminkning & fottografering på schemat, vilket var skit kul! Synd bara att bilderna var så äckligt dyra, stort minus! Sedan åkte vi till borgvik för att käka middag och tårta. Allt var super gott! Hoppas du haft en bra fördelsedag hjärtat mitt.

Efter firandet åkte jag och Daniel hem för att tömma det sista i lägenheten, så nu kvarstår bara städningen. SKÖNT ATT DET SNART ÄR KLART! Tänkte fixa till det sista i morgon efter att ha umgåts med mycket saknade Elena. Skönt att ha vänner man inte behöver ha pratat med på flera veckor men sedan kan återuppta samtalet där man slutade det. Guld värt om ni frågar mig!

Nu ska jag hoppa i mjukiskläderna och sticka till den andra lägenheten och duscha innan BECK börjar på tvn klockan 21:00. Bilder från dagen kommer i morgon, jag lovar!

GRATTIS IGEN BEA, ÄLSKAR DIG!

Världens bästa!

2011-11-26 ☆ 22:02:20
Nu är älsklingen hemma och tröttare än någonsin. Med sig hem hade han massa saker, och då menar jag verkligen massa. Fick flera olika parfymer, smink, väska och underkläder. Även havandeskapsolja, super välbehövligt! Har tänkt att köpa det länge nu. Han kan allt om han vill min älskling!

Det bästa han hade med sig hem var de söta baby kläderna, världens sötaste märke. Är helt såld, älskar det!


















Julklappshandel & julskinka

2011-11-26 ☆ 18:47:14
Förlåt att jag inte bloggat än idag, men har haft fullt upp hela dagen! Mesta dels av dagen har spendetats i stan med mamma, Bex och casper. Köpt massa julklappar, sing star och lite annat plock till mig själv. Julklapparna kan jag såklart inte lägga upp bild på men kan säga att jag är nöjd med alla köp! Blev även ett litet inköp till lillan i magen, kan inte motstå bebiskläder! Smälter såfort jag går förbi barnavdelningen på H&M, dom har ju så mycket sött!

Älsklingen (som varit på kryssning sedan igår) kommer hem om ca 2 timmar. Underbar som jag är håller jag på med julskinka för att mysa till adventsstämmningen tills i morgon när vi vaknar. I morgon fyller även världens bästa syser år, stort grattis i förskott hjärtat!

Nej, nu måste jag verkligen fortsätta med julskinkan.
PUSS SÅ LÄNGE!







A new day!

2011-11-25 ☆ 17:07:39
Sitter hemma hos mamma med och myser med en liten del av familjen. Daniel & Morgan är på cinderella och har det trevligt med massa alkohol & julbord. Är jag avundsjuk? Nej, faktiskt inte! Saknar inte att festa överhuvudtaget. Vad jag saknar är att ta några cider eller någon god drink, gå ut och träffa människor och självklart skaka rumpa på dansgolvet. Men för att vara ärlig så har mina än så länge 5, snart 6 månader som nykter inte rört mig ryggen. Att slippa vakna bakis varje lördag och söndag är ta mig fan värt det mesta. Fan va underbart det är. Nog om detta, nykterheten är inga problem alls så länge vi vet vad som väntar om några månader. Längtar efter att få ligga och snosa på vår lilla bebis.. Snart så! :)

På kvällens schema står massa mys (som vanligt) Jag och Bex ska åka hem till mig lite senare och bädda ner oss i soffan framför en skräckis med massa godis. Bra kväll va? I morgon ska vi till stan och shoppa, samt kika på julklappar.

Idag kom Daniels julklapp hem på posten, kan nog medge att jag är bästa tjejen i hela världen. Han borde dyrka mig!

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen. Ha en toppen kväll, skriver mer sen.
PUSS OCH KRAM

Gravid v 25

2011-11-24 ☆ 18:10:21
Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp, läs mer på våra infosidor.



15 veckor kvar, sedan beräknas vår skatt vara här! <3

A new day!

2011-11-24 ☆ 13:05:28
Dagens planer var lussebak och adventspynt, men vem känner för det i en lägenhet full med arbetare? Allt ser ut som helvete då hela badrummet nu är utrivet. Alla saker som fanns inne på toan ligger huller om buller över allt. Känns skit tråkigt just nu.. Planerna för idag var allt annat än hur det ser ut nu.

1. Vi skulle haft vår nya soffa & vårt nya bord, dvs vardagsrummet skulle varit i ordning och mysigt.
2. Badkaret skulle varit på plats och massa doftljus skulle varit uppställda i badrummet.
3. Jag skulle ha bakat, pyntat in för adventshelgen.
4. Jag skulle ha storstädat (vilket jag alltid gör på torsdagar så det är fint till helgen)

Ja, som ni ser stämmer inte någonting in på min planering.. Sedan när Daniel slutar jobbet ska vi till colorama och välja ut matta/golv och väggar till badrummet i alla fall. Något kul i allt tråkigt, vilket känns bra!


A new day!

2011-11-24 ☆ 07:01:23
Trött som aldrig förr har jag just tvingat mig upp ur sängen och precis hunnit slänga i mig en talrik med gröt. Herrugud, jag är helt förstörd idag! Stängde (som varje onsdag på jobbet igår), vilket resulterar att jag som vanligt är super duper trött dagen efter när jag vaknar.

Nu börjar jag i alla fall jobbet om 30 min. Slutar 11:00 idag, vilket känns underbart. Då är det städing för hela slanten i andra lägenheten som gäller. Måste verkligen få skiten klar någongång! Har även tänkt att jag ska baka idag, får dock se vad ryggen säger om det senare.. Som det känns nu orkar jag verkligen inte stå böjd över bänken här hemma.. Någon som har recept på lussebullar? Skicka gärna det i så fall!

I morgon åker älsklingen till åland så god mat och massa mys står på morgondagens schema. Inte helt fel va?
Nej, nu måste jag göra mig i ordning. Ha en bra dag så länge.

A new day!

2011-11-23 ☆ 19:02:54
Nu ska jag göra mig i ordning och sedan är det faktiskt dax för kvällens timmar på jobbet. Ha en toppen bra kväll!

A new day!

2011-11-23 ☆ 16:42:25

Ikväll står jobbet på schemat mellan 20-22:15. Kul pass va? Nej inte över huvudtaget faktiskt.. Men det är faktiskt så att jag har nya tider som gäller under tiden som jag är 50% sjukskriven. Till morgonen jobbar jag som vanligt mellan 7:30-11:00 så blir inte något bloggande från min sida efter jag slutat jobbet i kväll. Icke sa nicke, då är det enbart kvällsmat och sängen som gäller för min del. Jag har köpt risgrynsgröt & saftsoppa som står på kvälls menyn här hemma efter 22 tiden när jag slutat. Mysigt va?

Sedan kan jag även passa på att vi vaken har toa, dusch eller handfat.. Vi har inget badrum om andra ord. Idag började hantverkarna med vårt nya badrum. Väggar, golv, toa, dusch, handfat osv blir nytt där inne. Ärtan som besiktade badrummet här innan vi flyttade in missade den lilla saken att hela toan var fuktskadad då "våtmattsväggen" vid duschen gått sönder så fullt med vatten kommit in direkt på gipsplattorna. Kul va? Nyinflyttade i vår nya lägenhet så blir det såhär.. Maximal otur om ni frågar mig! Dom tippar på att vi blir utan badrum i ca 1 vecka.. Inte speciellt bra med tanke på att jag kissar 10.000 gånger om dagen då min lilla bebis sparkar mig på blåsan heeeeela tiden. Men men, allt blir säker bra i slutänden!

Nu ska jag slå Daniel en signal och fråga när han kommer hem från jobbet :)

PUSSSS & KRAAAAM


A new day!

2011-11-23 ☆ 14:40:55
JAG GJORDE DET! Är otroligt stolt över mig själv. Jag trodde verkligen inte jag skulle fixa det idag efter hur otroligt dåligt jag mått över detta. Men det gick så bra som det bra kunde gå. Jag är verkligen bäst!





Innan blodprovet, precis lagt på Tapin bedövningsalva (Rekomenderas till alla spruträdda då salvan verkligen tar
bort känseln) Ska jag vara helt ärlig kände jag INGENTING idag, absolut ingenting. Salvan ska sitta på i minst 60 min innan "plåstret" ska bort. Plåstret ska tas bort ca 15 min innan sjukhustiden för bäst resultat.



Mega stort tack till Bex som alltid är världens bästa stöd när det gäller såna här saker. Hon vet verkligen exakt hur hon ska vara när det gäller mig och sprutor. Detta var varken första eller sista gången hon är med mig till sjukhuset. Kolla försten vilken gullig sak jag fick av henne förut, i love you girl!



Och sist men inte minst, från mig själv till mig själv, en riktigt god välförtjänt lussebulle. MUMMS!


A new day!

2011-11-23 ☆ 06:42:39
Tapin-krämen är nu pålaggd i armvecken, fyfan va jag inte vill detta! Men jag vet att jag måste & jag vet att jag SKA fixa det idag. Jag måste få detta ut världen!

A new day!

2011-11-23 ☆ 06:01:51
Sitter redan klarvaken hemma i soffan...

sprutfobi

2011-11-22 ☆ 13:52:11

Spruträdsla innebär att man är överdrivet rädd för att ta sprutor. Inte alla får så allvarliga symtom att det dagliga livet påverkas. Den som upplever sin rädsla som ett hinder kan få behandling. Spruträdsla, sprutfobi, är en så kallad specifik fobi. Ungefär 10 procent av befolkningen lider någon gång i livet av specifik fobi. De flesta får dock inte så allvarliga besvär att deras vardag påverkas. Den som lider av en fobi känner en intensiv rädsla för en viss typ av situation. Personen försöker i det längsta undvika det som han eller hon upplever som skrämmande. Vissa rädslor har högst sannolikt bidragit till människans överlevnad och är en sund reaktion. Hos en person med fobier går kroppens alarmsystem, ångestreaktionen, däremot i gång för lätt och för ofta. Personen upplever ångest och vill fly så snabbt som möjligt. Har du har sprutfobi kanske du undviker läkar- och tandläkarbesök och tvekar att vaccinera dig. Rädslan kan till exempel göra det svårt att se TV-program och filmer som visar sprutor eller har läkar- eller tandläkartema.

Det finns två olika sätt att reagera vid sprutfobi: 

  1. Man svimmar. Detta beror på ett kraftigt blodtrycksfall.
  2. Man får en panikångestattack. Hjärtklappning, yrsel och andnöd är vanligt, liksom tankar om att förlora kontrollen.

Just pratat med dom på vårdcentralen nu. Vet inte ens varför jag ringde men kännde att jag behövde prata med dom. Den här gången är det mycket värre än sist. Jag kan knappt sova över huvudtaget. Jag drömmer mardrömmar om dom där jävla sprutorna heeeela tiden. Jag vet att det inte är farligt, det har jag alltid vetat. Jag vet att jag överlever en spruta, det har jag alltid vetat. Jag vet att det inte gör så ont som jag tror, det har jag alltid vetat. Men jag kan verkligen inte hantera mitt obehag för sprutor, det går verkligen inte. Nu har jag bestämt med en på labbet att jag ska ta blodprovet i morgon så jag får det ur världen. Jag kan inte gå och tänka på det längre! Hon hade super bra förståelse för hur rädd jag verkligen är och jag hoppas hon behåller samma lugn i morgon. Det värsta som finns är de som stressar och blir "otrevliga" när man sitter där i stolen och hjärtat slår så det nästan hoppar ur kroppen. Nej, det håller verkligen inte för mig. Jag behöver få ligga/sitta där i stolen och ställa mina alla 100.00 frågor om hur ont det gör, om hur långt nålen ska in osv. Jag måste få bli redo själv och själv ta bort handen jag håller som fastgjuten runt armvecket utan att någon ska hålla på och slita och dra i mig! I sommras när jag tod blodprov var Bea med,vilket kändes som bästa stödet någonsin. Hon fattar verkligen hur rädd jag faktiskt är och hon vet exakt hur hon ska göra för att få mig lugn. Det blodprovet gick jätte bra, det känndes knappt överhuvudtaget..

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för att sedan gå till jobbet.


A new day!

2011-11-22 ☆ 13:17:57

Just slevat i mig lite soppa, vilket inte var speciellt gott alls.. Hade ingen smörgås hemma, vilket nästan är ett måste när man ska äta soppa.. Men men, nu finns det lite lunch i magen i alla fall!





A new day!

2011-11-22 ☆ 11:23:29
Godmorgon/Godförmiddag, se det som ni vill! Jag har i alla fall just klivit upp ur sängen för andra gången idag. Första gången mådde jag för illa för att vara vaken så då fick jag krypa ner i sängen igen. Nu har jag gjort ett nytt försök, vilket går ganska bra än så länge! Idag står jobbet på schemat mellan 15-20:15, till dess ska jag bara vara hemma och slappa och hålla tummarna för att huvudvärken ska släppa.

Igår var vi inne i stan för att se hur det går med våran jävla soffa.. Samma skitsnack varje gång, "Leveransen är dock försenad, men den kommer till veckan" Fine, vi väntar en veka till men nästa torsdag/fredag åker vi in till stan och tar tillbaks våra pengar och köper en annan soffa. Tråkigt nog är båda helt förälskade i den soffan vi beställt. Men helt ärligt så kan man förfan inte behöva vänta i 5 veckor på en soffa som dom säger ska komma var och varannan dag? Nej nej nej, STORT NEJ! Håller tummarna för att soffan kommer innan nästa torsdag så vi får den soffa vi verkligen vill ha.

Under veckan har jag som sagt bestämmt mig för att ta blodproverna. Jag har ochså bestämm mig för att baka pepparkakor, lussekatter och för att göra julskinka. (Funderar på om torsdag blir en bra dag för detta) På fredag ska jag klippa mig, frågan är bara hur? Någon som har förslag?

At home..

2011-11-21 ☆ 11:58:08
Nu kan jag berätta för er vad jag gjorde på sjukhuset i fredags. Jo, jag har (som jag har nämt tidigare i bloggen ett par gånger) jätte mycket problem med min rygg, vilket jag haft sedan ett par månader tillbaks. Detta nämnde jag för min barnmorska i fredags och hon såg genast allvaret i det hela så hon skickade mig till en akutläkare. Hon gjorde snabbt en bedömmning att jag skulle gå ner i timmar på jobbet och i stället vila mer samt gå hos en sjukgymnast. Dvs, jag fick 50% sjukskrivning.. Kännde att jag ville ta det med min chef först innan jag skrev om det på bloggen. Vilket jag gjorde idag. Så nu mera jobbar jag tisd-onsd-torsd och är ledig resten av veckan.
(så här kommer jag jobba i en månad ungefär) sedan ska jag tillbaks till sjukhuset för uppföljning(?!)

Fattar mig inte riktigt på vad sjukskrivning innebär? Ska jag ligga hemma i sängen hela dagarna? Ska jag vara i badhuset och simma flera timmar om dagen eftersom det är bra för ryggen? JAG HAR INGENANING!


work work work

2011-11-21 ☆ 09:15:24
Sitter i soffan och käkar lite frukost, känner mig relativt utvilad för en gång skull. Jag och älsklingen var på vedugnen i stan igår och käkade. Dock kom vi båda överens om att betyget på maten endast blev 5/10, dvs inte speciellt gott alls. Efter detta åkte vi hem och myste ner oss i sängen och somnade som små lamm båda två. Underbart att somna när klockan just passerat 22:00. Speciellt för Daniel som jobbat hela helgen!

Börjar jobbet om ung 2 timmar. Innan jag börjar ska jag prata med min chef om vad som sades på sjukhuset i fredags, kan medge att jag är måttligt nervös! Hatar att behöva ta diskussioner..

Under kommade vecka har jag bestämmt mig att ta blodproverna som ska tas. Funderar att göra detta på torsdag eller fredag. Blir galen av att gå och tänka på det hela tiden. Det försvinner liksom inte ur min skalle.. Men jag måste lära mig att tänka om, att det inte är farligt, att det inte gör super ont och att det faktiskt är för bebisens bästa. Dock är en "fobi och en stark rädsla" väldigt svårt att tänka förbi och försöka göra om till något bra. Men, så är det i alla fall, jag har bestämmt mig. Jag MÅSTE ta proverna denna vecka så jag får det ur världen! Bra va?

Nu ska jag göra mig i ordning!
Ha en toppen dag!



Tack älskling!

2011-11-20 ☆ 17:43:18
Älsklingen kom nyss hem från jobbet, och med sig hade han 2 paket till mig. Han ÄÄÄR för underbar! ♥




 



Fix

2011-11-20 ☆ 16:50:32
Hittade allt en klänning till slut, känns helt okej faktiskt! Till denna har jag svarta stövlar, en grå kavaj och gråa strumpbyxor. Samt mitt stora älsklingshalsband som jag egentligen köpte till balen (som dock aldrig blev använt)

Får tyvärr bli cambilder, kameran ligger på laddning..
 
 

Ha en trevlig kväll!

klänning?

2011-11-20 ☆ 15:46:15
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Antar att vi ska ut och äta eller något mysigt senare i alla fall, trots att det failade med bioplanerna.. Jag funderar på om jag kanske ska sätta på mig någon klänning idag? Inte haft det på mig på flera månader (pga att de inte direkt passar kroppsformen nu mera) Får se om jag hittar någon som passar någorlunda :)

Bild på sminkning & kläder kommer sen.

Bio...

2011-11-20 ☆ 14:38:19
Idag var det mening att jag och Daniel skulle gått på bio (en film jag väntat på i över 1 år) Men eftersom vaken mitt eller Daniel kort funkar att boka med på SF-BIO sket det sig fotalt. Fyfan va dåligt humör jag blev på, bläk!

Sovmorgon.

2011-11-20 ☆ 10:07:15
Ja, som ni ser på rubriken har jag tagit en välbehövd sovmorgon idag. Detta pga att jag varit uppe och krånglat hela natten. Blött näsblod, haft svårt att sova, varit alldeles för varm för att ens kunnan somna om osv. Inte kul alls!

Idag kommer Morgan hit och ska sätta upp speglar & taklampor, äntligen! Daniel har inte haft tid för detta eftersom han jobbat varje dag sedan vi flyttade och kommer hem på kvällen när det redan är mörkt. Ikväll slipper vi i alla fall att sitta i mörktet (trots att det är otroligt mysigt vill vi faktiskt ha ljus i vårt hem). Får se var denna kvällen bär av. Jag och Daniel har faktiskt varit ihop i 5 år & 6 månader idag, länge va? Konstigt hur man kan tycka om en person så otroligt mycket efter alla dessa år!
-Älskling, du vet att du är BÄST och att jag ÄLSKAR DIG!

Nu ska jag fälla ihop soffan som Bex spenderat helgen i, sedan är det dax för ytterligare lite mer fixande här hemma. Nu väntas en vecka full av jobb och diskussioner.. Önska mig lycka till för guds skull!


Filmkväll

2011-11-19 ☆ 20:36:11
Sitter bänkad framför tvn med älsklingen & Bex. Käkade mat för ett tag sedan så nu är jag mätt som en pankaka. Ugnstekt kycklingfile med pommes och sås stod på menyn idag, gott va? Nu ska vi se på den senaste American Pie filmen, hoppas verkligen den lever upp till förväntningarna! Efter filmen är det faktiskt läggdax.

Skriver mer i morgon och bjuder på lite mer bilder.
PUSS

Fix-dag!

2011-11-19 ☆ 08:33:31
Nyligen hemkommen från ICA där jag visat syrran hur man gör när man öppnar affären. Allt gick ganska fort och hon var mer lättlärd än vad jag trodde hon skulle vara. För min del står massa grejande och fixande här hemma på schemat. Jag ska plocka ur kartoger, sätta upp gardiner, hänga upp tvätten som aldrig hann bli torr igårr, sätta upp speglar och även plocka ur saker ur den gammla lägenheten. Fullt upp va?

Utröstning & läggdax!

2011-11-18 ☆ 22:26:01
Nu ska vi kolla vem som åker ur IDOL och sedan är det faktiskt sängen som väntar.
Sleep tight, skriver mer i morgon.

Myskväll!

2011-11-18 ☆ 19:16:46
Tvätten tvättas för fulla muggar, älsklingen fixar maten och jag tänder ljus och gör det mysigt. Perfekt fredagskväll om ni frågar mig! Bex slutar jobbet om en timme, så då hoppas vi att allt är klart så vi kan mysa ner oss i soffan framför IDOL med god mat och massa godis.

Var som jag skrev tidigare hos barnmorskan i morse. Mina värden såg super bra ut från senaste proverna jag tog. Jag var fullt friskt och hon var noga med att påpeka att jag varken hade HIV eller AIDS, vilken tur va? ;) Bebisens hjärta låt även det super bra och hon verkade växa exakt som hon ska. Nästa gång jag ska dit är det dax för nålar i armen igen. Fyfan va jag hatar det! Som tur var fixade min barmorska bedövningsalva åt mig som jag ska dränka armen i en timme innan det är dax för att gå genom labbets dörrar igen. BLÄÄÄK!

Nog pratat om nålar & blodprov! Nu ska jag fixa det sista innan jag ska börja knalla bort mot ICA för att möta Bex. Ha en toppen kväll!

Sjukhus

2011-11-18 ☆ 15:57:26
Nu har jag precis kommit hem från sjukhuset, äntligen! Nu är jag klar för idag och massa mys med världens bästa pojkvän & syseter väntar till IDOL i kväll.

Nyinflyttad!

2011-11-18 ☆ 13:10:43
Äntligen har vi flyttat och äntligen har vi skaffat internet i vår nya lya! Känns skit bra här än så länge, dock har vi inte fått ordning på allt än. Leveransen på soffan var även försenad, så den kommer till veckan.. Känns sååå drygt att behöva vänta med att fixa i ordning vardagsrummet en hel vecka.. Men, håller tummarna för att det blir toppen sen när allt är klart i alla fall.

Var nyss hos min barnmorska, allt såg jätte bra ut och bebisen växer som hon ska. Tid idag är 24+2, dvs jag är en bra bit påväg! Håller på och pysslar med bebisrummet och guuuud va mysigt det blir. Dock ska inte möblerna vara där inne sen när hon väl kommer. Sängen ska ju in till vårt rum och skötbordet ska in på badrummet. Men, jag känner att det faktiskt får lov att vara lite mysigt där så länge.

Visst blev det fint?




Vårt sovrum, älskar det!




Resrerande rum får ni se så fort vi fått lite mer ordning. Just nu står det kartonger överallt..



Måndag

2011-11-14 ☆ 23:10:46
Nu ska jag krypa ner i sängen, är helt slut efter dagens arbetspass!

I morgon står packande, 2 timmars jobb & sedan flytt på schemat. Ska bli sååå kul att äntligen få börja! Håller tummarna stenhårt för att vi får soffan i morgon med, den skulle faktiskt komma under denna veckan. Jag var helt säker på att den skulle komma idag när vi ännu inte hunnit få nyckeln. Men men, tur i oturen som man brukar säga!

Hittade såå mycket fint förut när jag bläddrade i JYSK bladet som trillade ner i brevlådan tidigare idag. Vill faktiskt köpa det allra mesta på jysk just nu. Bla, en vit garderob till babyrumet, en byrå till hallen, mattor, lampor, ljusfat och handdukar är några saker av allt jag vill ha. Dock är det hela 2 veckor kvar till lön, inte kul alls..

JÄSP, nu somnar jag strax!
Sov gott, uppdaterar i morgon om hur allt går med flytten.


Måndag

2011-11-14 ☆ 09:17:36
Denna vecka innehåller super mycket bra & kul saker som ska hända. I morgon flyttar vi, FINALY! Sedan på fredag ska jag till barnmorskan och på söndag har jag och Daniel vår 5, 1/2 års dag. Bra vecka va? Känner på mig att den kommer bli toppen bra! Jag längtar verkligen efter barnmorskebsöket på fredag, ska bli kul att se vad som sägs där. Nu i början har man inte varit hos barnmorskan så offta, vilket är ganska tråkigt enligt mig.

Idag ska jag jobba mellan 11-20:15, vilket jag berättade igår va? Detta var ju i alla fall så jag ska kunna sluta tidigare i morgon.

Nu ska jag fortsätta med frukosten! Ha en super bra dag!


söndag

2011-11-13 ☆ 20:21:17
Sitter nermyst i soffan och väntar på att kvällens Beck film ska börja. Söndagens höjdpunkt, lätt!

Dagen har för det mesta spenderats hemma, förutom en sväng när vi var hos Daniels föräldrar och käkade middag. Jag har varit otroligt trött & slapp idag, som vanligt om andra ord! Många tankar har idag gått till bebisen i magen. Helt otroligt hur man kan längta efter någon så mycket som man aldrig ens träffat. Är så otroligt förväntansfull och ivrig på att allt ska vara klar nu så vi kan sitta och mysa med vår lilla bebis hemma i soffan.

PUSSSS

söndag

2011-11-13 ☆ 11:43:44
Idag är det pack & fix som gäller, eftersom jobbet står på schemat hela dagen i morgon hinner vi inte göra speceillt mycket då. Jag jobbar långdag i morgon så jag ska kunna gå hem tidigare på tisdag när vi ska flytta. Dvs, 11-20:15 i morgon! Gissa vem som kommer vara gryyyymmt sliten i morgon kväll? JO, JAG!

Nej, nu ska jag kila över till affären och köpa kattmat till Smulan som tror hon ska dö. Hon fattar inte riktigt detta med torrfoder, hon tror hon måste äta blötmat ca 23 gånger om dagen. Lilla hjärtat mitt!

söndag

2011-11-13 ☆ 11:34:00
Grattis på farsdag alla underbara pappor där ute! ♥


Lördag

2011-11-12 ☆ 19:37:34
Sitter och kollar på "post kod miljonären" hemma i soffan. Har redan hoppat i mina mys-strumopr och min rosa morgonrock, mysfaktorn är hög! Så fort det blir reklam ska jag göra i ordning dipp, är otroligt chips&dipp sugen! Var super sugen på det redan igår, men eftersom jag mådde illa orkade jag inte ens tänka på något ätbart under kvällen.

PUSSSS PUSSS

Lördag

2011-11-12 ☆ 14:44:30

Illamåendet igår gick inte över när jag skulle lägga mig, eller heller efter att jag dushat.. 05:20 i morse kollade jag på klockan sista gången, sedan somnade jag i några timmar. Har både haft feber och varit super dålig hela natten... Idag mår jag bättre, dock är jag tröttare än nåååågonsin! Idag får det bli en tidig kväll framför en bra film med min älskling. MYSIGT!

Nu ska jag vara social med mamma en stund till. Hon håller på och pysslar och gör så fint sååå! Vill att det ska vara tisdag nu så jag med kan börja flytta och pyssla till det fint hemma hos oss. Bilder på nya lyan kommer såklart nästa helg när möblerna är på plats!


fredag

2011-11-11 ☆ 23:16:43
Har mått illa till och från nu i ett par dagar, och det ger sig verkligen inte. Nu har jag börjat må illa igen, får nog ta min 4:de dusch för idag. (Jag mår alltid bättre när jag duschat varmt en stund, detta har jag gjort under hela livet när jag varit sjuk och mått illa)

fredag

2011-11-11 ☆ 16:46:37
Nu har jag äntligen myst ner mig i soffan med en stor kopp nyponsoppa med vispad grädde. Underbart gott om jag får säga det själv! Nu ska jag slappa framför tvn resten av kvällen, skönt va? Daniel kommer inte hem än på några timmar eftersom han ska och fixa någonting till sin bil. Ni vet, den jag berättade om för ett tag sedan som han leker runt med på vintern? Jag personligen fattar ingenting av någonting som har med bilar att göra så det är ingen ide att plocka med mig när bildelar osv ska införskaffas hahaha!

Varm nyponsoppa med vispad grädde, helt perfekt när man fryser!


Favorit doft ljuset från IKEA.


Spy kids filmen rullar på tv4!



Fredag

2011-11-11 ☆ 15:51:24
Nu ska jag bara damsuga, sedan är jag banne mig färdig för idag! Efter detta ska jag hoppa in i duschen, jag fryser super mycket här hemma i vår kalla lägenhet! Jag måste ha fönstren öppna eftersom det är så dålig ventelation här, luften blir helt stillastående här inne.. Hatar när det inte kommer in frisk luft!




fredag

2011-11-11 ☆ 13:27:25
Jag ångrade mig, jag fixar käket idag! Kyckling & klyftpotatis får det bli, gud va längesedan det var!

Mamma har nyss varit här på en snabbfika, men stressad som hon alltid är har hon redan kasstat sig i bilen för att hämta B&C på skolorna. Men men, vi ses ju i morgon igen när Borgvik står på schemat under dagen.

Nu ska jag fortsätta med grejandet, känns inte som jag kommer någonstans..
Skriver mer senare igen.

Btw, Skrutten är supermysig!

fredag

2011-11-11 ☆ 13:27:25
Jag ångrade mig, jag fixar käket idag! Kyckling & klyftpotatis får det bli, gud va längesedan det var!

Mamma har nyss varit här på en snabbfika, men stressad som hon alltid är har hon redan kasstat sig i bilen för att hämta B&C på skolorna. Men men, vi ses ju i morgon igen när Borgvik står på schemat under dagen.

Nu ska jag fortsätta med grejandet, känns inte som jag kommer någonstans..
Skriver mer senare igen.

Btw, Skrutten är supermysig!

fredag

2011-11-11 ☆ 11:01:07

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen! UNDERBARA FREDAG & UNDERBARA LEDIGHET!

Håller på för fullt med allt grejande här hemma. Gardinerna är nerplockade och kartongerna fylls på. Nu jävlar ska väll lägenheten kunna bli ihop plockad någon gång? Har trotts allt hållt på lite då och då i flera flera flera veckor! Fattar inte hur man kan ha så mycket små saker egentligen, vart kommer allt i från?

Idag står idolmys med älsklingen på schemat, like always on fridays! Ska tvinga Daniel att fixa krubbet i kväll, trotts att kan lagat maten i flera dagar. Hihihih, lite onskefullt men en fröjd för smaklökarna.

Just ja, vi hittade inget bord igår heller?! Så vi har nu beslutat oss att köpa det till veckan när vi får soffan så vi har något att utgå ifrån. För att vara ärlig minns jag knappt hur vår nya lägenhet ser ut heller, var ju där på visning 1 timme innan ultraljudet så skallen var vid det tillfället ganska full av 1000.000 andra tankar och funderingar.  Så ja, det ska bli spännande att komma dit till veckan igen, och denna gången för att stanna!

Nu ska jag fortsätta medans jag är igång och varken rygg eller ben strävar emot, kan inte bli bättre! :)


Torsdag

2011-11-10 ☆ 14:17:20
Just gjort mig i ordning (eller ja, iordning för mig nu för tiden är borstat nedsläppt hår och lite smink) Haha, fult det lät. Men ja, det är faktiskt sanningen. Provade att sätta på mig ett par jeans förut och dom satt verkligen sååå otroligt tight. De gick knappt på överhuvudtaget.. Men men, ska inte klaga allt för mycket på att lalla runt i mina slappisbyxorfrån H&M, de är otroligt sköna om jag ska vara ärlig!





Have a nice day!

Ps, har jag berättat att vi köpt barnvagn? En brio blev det, en super fin! Vi har även köpt en bilbarnstol och en åkpåse i samma märke. Bild kommer så fort vi flyttat och allt är uppplockat och iordning ställt :)


torsdag

2011-11-10 ☆ 13:02:36
Dagens lunch!



Nu ska jag strax göra mig i ordning för att sedan åka in till stan och möta upp min älskling. Vi ska göra ett nytt försök att hitta ett vardagsrumsbord, vilket inte gått så bra alla andra gånger vi kollat runt. Vi hittar verkligen inget vi vill ha.. Men som sagt, vi gör ett nytt försök idag.

Arbetspasset förut gick lika drygt som alltid. Fattar inte hur dagens 3 timmar kan gå saktare än gårdagens 8 timmar. Det är verkligen lika dant varje vecka! Antar att det är för det inte finns nååågonting att göra på morgonen. Visst, att det är lugnt är super skönt men tiden går ju så otroligt sakta.. NOG OM JOBBET, nu är jag i vilket fall ledig ända tills på måndag. Skönt va? Just ja, kommande veckans arbetstider ser liiite annorlunda ut mot hur de brukar. Jobbar ända tills spelboastängning på måndag i stället för tisdag eftersom jag flyttar då.

Vad ska ni hitta på under helgen? För vår del blir det massa packande och fix här hemma. Ska bli skönt att få det sista ner packat och klart!


torsdag

2011-11-10 ☆ 06:17:31

Ja, idag välkommnar jag den 23 graviditets veckan. Herregud så fort tiden går! Det är ca 19 veckor sedan jag fick reda på att jag var gravid. Tiden har verkligen rusat iväg. Mindre än 4 månader kvar till BF, längtar efter dig!

Som ni ser är jag uppe med tuppen idag, dvs jag vaknade av Daniels väckarklocka och kunde inte somna om. Skulle ändå upp vid 6:30 så mig spelar det ingen större roll. Nu har jag lite extra tid att sitta i soffan och mysa med en stor kopp te innan dagens arbetspass. Ryggen är mycket bättre idag, dock inte benen. Hoppas det släpper snart, det brukar aldrig hålla i sig så här länge annars.

Så fort jag slutar jobbet ska jag köpa fysta hallon, jordgubbar & grädde. Har varit extremt sugen på det sedan igår när jag satt i kassan och såg hur många som faktiskt köpte hallon. Jag brukar alltid alltid alltid ha hallon i frysen, men konstigt nog fanns det inga där nu. Typiskt eller hur?! Bara för jag är super sugen på det så finns det inga. Well, bara 4 timmar kvar tills jag slutar så jag överlever nog hihih!

Nej, nu ska jag kika runt lite innan det är dax för att hoppa i arbetskläderna (dvs mina mjukbyxor som jag införskaffat eftersom mina riktiga arbetsbyxor börjar bli liiite väl trånga och åtsittande)

Ha en toppen dag så länge!


Torsdag

2011-11-10 ☆ 06:08:47
Glider sakta men säkert in i v 23, underbart! ♥

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


onsdag

2011-11-09 ☆ 22:36:28

Min rygg och mina ben gör ondare än någonsin, fyfan! Nu hoppar jag i säng, börjar jobbet om 7,5 timmar igen.
Sleep tight.

ps, i morgon lovar jag att jag ska uppdatera PÅ RIKTIGT så fort jag slutat jobbet!


onsdag

2011-11-09 ☆ 10:55:11
Är hemma hos mamma och har fixat det sista med våra farsdagpresenter. Hoppas att det var värt allt krångel som varit fram och tillbaks. Resultatet spörs på lördag redan! Vi får se hur Daniel reagerar på att få sin första farsdagpresent (trots att hans bebis inte ens är född än hiihh) Ganska gulligt va?

Idag står jobbet på schemat mellan 14:00-22:15 (veckans mördarpass om ni frågar mig)
Börjar som vanligt 7:30 i morgon igen så jag kommer tyvärr inte blogga någonting mer vaken idag eller i morgon.

Ja, så mycket mer har inte hänt så jag har något kul att skriva om.. Daniel hade i alla fall gjort i ordning en supergod mat igår lagomt tills jag slutat jobbet. Lövbit som han kokade i egengjort rödvinsås med klyftpotatis. Ska tvinga han att göra det på fredag igen, mumms!

Ha en toppen dag.
Massa kärlek

tisdag

2011-11-08 ☆ 21:12:43
Trött & sliten tjej efter dagens arbetspass? Det är bara förnamnet.. Herregud, min rygg orkar ingenting längre!
Tur att älsklingen lagat lövbit och klyftpotatis med rödvinsås som vi ska käka nu. Ha en toppen kväll :)

PUSS OCH KRAM


Tisdag

2011-11-08 ☆ 13:16:38

Håller tummarna för att mitt paket kommer idag! Har beställt en bok som jag gärna skulle vilja börja läsa. Snälla Gud, leverera mitt paket TO DAY! Har hört att leveranserna från jollyroom.se brukar vara relativt snabba..


Tisdag

2011-11-08 ☆ 11:05:22
God morgon/God förmiddag, se det som ni vill!

Jag sitter i alla fall fortfarande iklädd morgonrock och tofflor och väntar på att huvudvärken ska släppa.. När jag vaknade för drygt två timmar sedan känndes det som jag aldrig skulle orka gå upp ur sängen, men tillslut så! Jag har i alla fall förflyttat mig till soffan, vilket känns helt okej om ni frågar mig! Kommer inte göra någonting speciellt idag innan jobbet (tisdagar, dvs 15:00-20:15) Känns som jag aldrig hinner göra någonting när jag börjar på eftermiddagen, just därför att jag vet att jag har en tid att passa. Tråkigt men sant.

Gårdagen spenderades i alla fall med Sandra, Tinnette och Cicci. Kul att träffa dom eftersom det inte händer speciellt offta längre. När vi har flyttat är det iallafall glögg-mys in our place som gäller! Nästa vecka är det även dax för ett barnmorskebesök, vilket är ex X antal veckor sedan.. Känns inge bra att ha så långa mellanrum mellan besöken, men det är kanske bara jag som är töntig? Snart börjar i alla fall besöken tätare, då blir jag nöjd i alla fall hiihih.


måndag

2011-11-07 ☆ 18:50:51
Just käkat middag, vilket var otroligt gott! Var sjukt hungrig när jag slutade jobbet för knappt 2 timmar sedan.
Nu ska jag hoppa in i dushchen och sedan ska jag gå bort till Sandra & Tinnette en stund, saknade människor!

Dagens middag fick bli en "gegga" av massa goda saker som fanns hemma i kylskåpet.
Till detta använde jag mig av:
-kinamix
-kyckling
-räkor
-ananas
-majs
-sallad
-fetaost
-kokt ägg
-olivolja


Ha en toppen kväll!
Puss och kram

Måndag

2011-11-07 ☆ 10:08:12
Just ja, idag är det prick 4 månader kvar till vår ängel är beräknad ♥

Måndag

2011-11-07 ☆ 09:22:23
God morgon, god morgon! :)

Just käkat 2 bananer så nu ska jag hämta både järntabletter & folsyra så jag inte glömmer ta det idag. Duktigt va? Från och med idag är det skärpning som gäller för min del, på riktigt. Ska inte slarva mer med detta, det är trotsallt viktiga ämnen som jag måste ha i mig under tiden som jag är gravid. Och nu då, till den stora nyheten. Tro det eller ej, men jag håller faktiskt på att överväger om jag ska ta influensa-sprutan detta året. Den rekomenderas till alla gravida. Det trodde ni inte va? Att JAG skulle överväga att frivilligt ta en spruta? Jag som är räddast i hela världen? Har inte riktigt bestämmt mg än. Men eftersom jag vet att jag alltid "drabbas" av influensa och jag vet att jag alltd blir super sjuk kanske det vore ett smart drag av mig? Ska prata med min barnmorska om detta nästa vecka när jag ska dit igen.

Förövrigt så börjar jag jobbet om drygt 1,5 timmar. Känner ingen lust över huvud taget att jobba idag, men men det är bara att bita ihop! Ska försöka få med mig lite mer kartonger hem när jag slutar, tror faktiskt det behövs!

Ha en toppen dag så länge.
Massa kärlek

söndag

2011-11-06 ☆ 22:02:57
Shit va trött jag är! Legat i sängen sedan vi kom hem från Borgvik, och det är faktiskt nååågra timmar sedan..
Kännde att jag bara vara tvungen att kika in här och förklara mig varför jag är så dålig på att uppdatera,förlåt! Har sagt det många gånger förut och jag säger det igen, jag är konstant trött och sliten. Jag kan sova hela dagrna men ändå är jag trött efetr bara någon timme igen. Ska verkligen börja skärpa mig och ta mina järntabletter, då kanske både den eviga tröttheten och den eviga huvudvärken försvinner? Vore inga fel om ni frågar mig!

Nej, nu ska vi käka äggmacka och sedan krypa ner i sängen igen.
Sleep tight!

söndag

2011-11-06 ☆ 14:32:29
Sitter i Borgvik och halvsover i soffan. Hade egentligen velat ligga kvar i sängen hela dagen, meeeen min bilkåta pojkvän envisades med att åka till Borgvik idag för att skruva på sin "is-bil" som han ska ha till vintern när han ska leka runt på skogsvägarna ;) Antar att det han ska göra går ganska fort så vi sedan kan åka hem och bädda ner oss i sängen framför några rederiet avsnitt. Mysig söndags eftermiddag/kväll va?

I morgon väntas en veckas jobb igen, pust & stön! Kommande vecka är fullspeckad av jobb, städning, tvättande, packande osv. Kommande vecka är även vår sista vecka i vår lägenhet. Känns både sorgligt och bra. Ska bli skönt att flytta till något större och sakta men säkert börja göra i ordnign för vår nya familjemedlem :)

Nej, nu ska jag vara social mot mamma & syrran!
Skriver mer senare.


lördag

2011-11-05 ☆ 10:38:44
När Daniel slutat jobbet igår kom han hem och hämtade mig, sedan åkte vi till karlstad för att kolla efter vardagsrumsbord och en köksmöbel. Hittade givetvis ingenting som föll oss i smaken, men vi hittade andra nyttigheter som även de stod på "införskaffa-listan" Skönt att kunna bocka av lite från listan! Bilder kommer, såfort vi flyttat. LOVAR!


Fredag

2011-11-04 ☆ 12:48:23
UNDERBARA FREDAG & UNDERBARA LEDIGHET!

Nyligen hemkommen från KD där vi varit och hämtat ut syrrans pass (vilket är det mest hånade jag någonsin sett) Nu har jag i alla fall myst ner mig i soffan med BEN&JERRYS i högsta hugg, vad gör man inte på en fredag liksom? Idag blir det inte mycket gjort från min sida inte, ska enbart slappa precis hela dagen.

Jag kom på mig själv att jag aldrig skrev någonting i gårkväll. Hela gårdagen spenderades med Bex i alla fall, lika kul och mysigt som varje gång. Blev lite shopping och andra bravader för vår del. Daniel plockade upp oss i stan efter att han slutat jobbet, Då fick även ett skötbord och en babysäng följa med oss hem från IKEA. Bild på detta kommer när vi flyttat och skruvat ihop allt. Jag lovar! Efter detta åkte vi hem och käkade mat som älsklingen fixade i ordning (Daniel är superduktig på att laga mat) Sedan blev det tv-mys resten av kvällen. PERFEKT!

Nu ska jag göra nyttigheter, dvs jag ska ringa försäkringskassan.

NEWS TO THE BABY! ♥









Torsdag

2011-11-03 ☆ 06:32:38
Sitter och försöker få i mig te & smörgås, men det tar verkligen emot när jag måste käka så här tidigt.. Är super duper trött idag eftersom jag inte kunnat sova så mycket i natt. Har vritt & vänt mig precis hela natten! Varför är vissa nätter såhär? Tror jag tycker det är för varmt nu när alla fönster är stängda och ingen fresch luft cirkulerer i lägentehen. Kanske skulle trottsa kylan i natt och sova med en liten glipa i fönstret? Låter som en bra ide!

Nu sk jag strax sätta på mig kläder för att sedan vandra ner till jobbet, ett 3 tmmars pass står på schemat idag som vanligt på torsdagar. Efter detta ska dagen spenderas med Bex. Mysigt va?

Idag är det även "nya gravidvecka" dvs, jag har nu rullat in i v 22. Jag längtar alltid till torsdagar eftersom jag vet att varje torsdag är jag en vecka närmare slutet. Längtar så!

Ha en toppen dag så länge!

Torsdag

2011-11-03 ☆ 06:26:37

GRAVID V 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Föräldrapenning för föräldrautbildning. Båda föräldrar kan vara lediga samtidigt. Ansök online för smidigare ansökan. Läs mer om Försäkringskassan här

Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten, Ryggmatix är en effektiv lösning för alla som är drabbade av ryggsmärtor. Designad för att passa alla oavsett storlek. Är fullt justerbar och bekväm att bära - läs mer om Ryggmatix.

Du kan redan nu anmäla dig till Babyklubben där du kan köpa bland annat pek- och mjukisböcker. I Gravid.se:s samarbete med Barnens Bokklubbs Babyklubb får du två böcker samt en babyservis i första paketet vilket kostar endast 19 kr + porto. Du kan själv välja om du vill aktivera medlemsskapet nu eller 2 månader före planerad födsel.


onsdag

2011-11-02 ☆ 12:46:22

Sitter och käkar en panpizza (snabbt fixat innan jobbet) Jobbar mellan 14-22:15 idag, så det brukar alltid lite dåligt på "matfronten" på onsdagar för min del. Får alltid käka en stadig kvällsmat när jag kommer hem runt 22:30. Lite sent, men underbart efter 8 timmars jobb!

Har i alla fall varit in med Smulan till djursjukhuset, vilket gick super bra. Är dock skit besviken på deras agerande där inne. Till en början glömmde dom skriva ut smärtstillande till henne efter operationen för en månad sedan. Detta fick vi själva ringa ett jour-nr senare på kvällen efter vi läst igenom pappren och fixa. Sedan "missade" dom att berätta att stygnen skulle tas bort? Slarvigt gjort om ni frågar mig! Men men, nu är allt bra igen hoppas jag! :)

Har fixat en hel del idag, tyvärr kan jag inte berätta om det här på bloggen än. Men, info kommer om ett tag. Jag lovar! Det kommer i vilket fall bli super bra, det är jag helt säker på.

Nej, nu måste jag käka klart!
Blir inget mer uppdaterande för min del idag, tyvärr..


tisdag

2011-11-01 ☆ 21:24:47
Under denna vecka ska jag och Daniel börja kolla lite på barnvagnar och bilbarnstolar. Om någon har förslag på bra affärer, märken osv kan ni gärna slänga in en kommentar. Det vore super snällt! :)


Tisdag

2011-11-01 ☆ 21:04:58
Nyligen hemkommen från ett ganska tufft arbetspass. Mina ben sviker, lika så min rygg. Hårt stengolv är ingenting för mig längre känner jag. Älsklingen står i köket och håller på med det sista inför kvällsmaten som han fixat. Synd att ni inte känner doften, det luktar verkligen sååå underbart!

Just ja, kaminen är perfekt! Känner redan nu att det är det bästa vi köpt på länge (förutom bilen då)
Det ser verkligen ut som en riktig kamin med riktiga lågor, skit coolt! Den kommer göra sig perfekt i vår nya lya!
(Dålig cam-bild, men tyvärr så är kameran av någon konstig anledning redan nerpackad) Fin va?! :)
 

Som avslut vill jag bara säga, mamma jag älskar dig och det kommer jag alltid alltis alltid att göra! ♥

Tisdag

2011-11-01 ☆ 14:07:04

Känslan av när allt ordnar sig, den är obeskrivlig!

"Elkaminen" är införskaffad, kontot blir allt tommare, men lägenheten kommer bli supermysig! På tal om lägenheten, näst nästa vecka flyttar vi. Dvs, den 14 eller 15 november. Blir perfekt eftersom vi får vår nya soffa den 14de. Ska faktiskt ta det lugnt med grejandet denna helgen, men nästa helg är det pack & fix för hela slanten som gäller.

I morgon ska Smulan till vetrinären igen eftersom hennes stygn inte försvunnit, stackaren! Blir en tidig morgon för min del, trots att jag har sovmorgon från jobbet.. Men, ska man ha djur måste man se till att dom mår bra!

Nu måste jag göra mig i ordning.


Tisdag

2011-11-01 ☆ 08:53:38
Tror nästan jag måste åka in till RUSTA och köpa en kamin som vi hittade där här om dagen (fake såklart) Den går på el, men fan va fin den var. Drömmde i natt om hur vi hade den i nya lägenhten med en liten vedkorg på sidan, vilket var skit snyggt. Visst borde jag köpa den?

RSS 2.0