Stan

2012-01-31 ☆ 12:55:33
Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan ta 14:00 bussen in till Bella!
Ha en kanon dag så länge så skriver jag i kväll när jag kommer hem igen.




God morgon!

2012-01-31 ☆ 10:51:34

Gick ganska nyligen upp ur sängen, som den sömntuta jag är hihi. Blev ganska sent i natt så jag fick sysselsätta mig med en korsordstidning (som jag förövrigt kommit på är ett superbra tidsfördriv). Hur jag ska spendera dagen idag vet jag inte riktigt. Kanske ska åka in till Bella i eftermiddag, beroende på när hon slutar. Annars har jag inga planer alls faktiskt.. Vad ska ni själva göra?

PUSS SÅ LÄNGE


Längtan

2012-01-30 ☆ 22:38:56
Att ha något sådant som jag har att längta till är helt otroligt. Man känner verkligen varje dag hur man kommer ett steg närmare och hur tiden rusar iväg. Nu har jag varit gravid i 243 dagar, vilket är en otroligt lång tid. Men endast 37 dagar kvar till BF sitter jag här hemma och tänker att nu är vi snart föräldrar. Snart är det jag och Daniel som har ansvar för vår egna lilla bebis. Vi ska älska och ta hand om henne under resten av våra liv. Det känns så overkligt att detta faktiskt händer, att vi faktiskt fått denna turen att snart ha ett litet barn. Jag tänker varje dag på hur dagarna från och med om en dryg månad kommer se ut. Vad vi kommer göra på dagarna, hur hon kommer se ut, vem hon kommer vara lik och hur det kommer kännas att vara en mamma. Jag tänker offta på hur första mötet kommer vara. Jag vet att jag kommer vara världens stoltaste person och lyckligast i hela världen. Men mer då, hur kommer det kännas, vad kommer jag säga, hur kommer det kännas att hålla i vår egna lilla bebis? Just nu vill jag bara att dagarna ska R-U-S-A iväg, så som dom gjorde mellan v 5-20. Det första jag gör på morgonen nu för tiden är att tänka, hur många dagar är det kvar idag? Vilken vecka är jag i? Som ni kanske förstår är det verkligen en otrolig sak att räkna ner till. Jag kan inte göra annat än säga, fyfan va jag längtar! ♥

<3

2012-01-30 ☆ 20:36:29
Att säga hejdå till Bea va jobbigt som fan. Kännde så fort jag gick utanför dörren att jag egentligen velat krama henne i timmar. Men ice sa nicke! Detta va ju liksom ett hejdå, inte ett farväl! Vi ses ju igen om 1 månad, vilket jag verkligen hoppas kommer gå fort. Att vara ifrån sin bästa vän så länge är verkligen skit jobbigt, speciellt i min situation.. Bea va liksom den första som fick reda på att jag var gravid och har hela tiden varit den jag verkligen kunnat prata med. Dagarna ska räknas ner och telefonkontakten ska hållas! När Bea kommer hem igen är det endast 11 dagar kvar till lillans ankomst, dvs jag kommer ha 2 bra saker att längta till på mindre än 2 veckor. Ha det världsbäst & ta vara på varje dag! Njut av solen och värmen från mig med. ILOVEYOU!! ♥

En tidig present till lillan från moster.
(OM hon mor förmodan skulle kika ut 11 dagar tidigare)




I väntan på mat

2012-01-30 ☆ 16:10:13
Är fortfarande med mamma och Bex. Maten har just gjorts i ordning och satts in i ugnen. Fläskfile & potatisgratäng står på dagens meny. Hur gott är inte det på en skala? Jag älskar potatisgratäng! Förövrigt så har dagen spenderats genom att göra så lite som möjligt. Film & massa prat har stått för underhållningen. Försöker även lära Bea att ta nässpray, vilket hon konstigt nog aldrig någonsin gjort?! Hur är detta ens möjligt??


karlstad

2012-01-30 ☆ 09:17:00
Ska strax åka in till stan med mamma & Bea, gilrl time!
Somnade strax innan 02:00 igår så känner mig relativt utvilad idag faktiskt, vilket är jätte skönt.
Skriver mer sedan när tiden räcker till. PUSS SÅ LÄNGE

Wallander/nedräkning

2012-01-29 ☆ 20:52:34
Ligger i soffan och väntar på att min favorit-polis (Wallander) ska börja. Idag är det "Skytten" som rullar på tv4 kl 21:00, jag älskar den filmen! Så för alla er som inte har någonting för er, filmen är mer än sevärd!

På onsdag börjar nedräkningen på riktigt (endast 35 dagar kvar till BF då) Kan ni fatta det, 35 ynka dagar?! Både jag och Daniel kom nyss fram till att vi nog inte fattat att det är så otrligt kort kvar. 5 veckor, det är allt som återstår tills vi får snosa på vår alldeles egna lilla bebis! Om ca 2-3 veckor har vi bestämmt oss för att packa skötväskan, bb-väskan, tvätta alla lillans kläder & sängkläder, ställa möblerna till rätta, göra magavgjutningen osv. Detta vill vi allt ha fixat klart tills jag rullar in i v 38, helt klart! Jag själv är född 2-3 veckor för tidigt så det är lika bra att vara på den säkra sidan :)

I morgon ska vi säga hejdå till Bea som åker till Indien i morgonkväll. KOMMER SAKNA DIG SOM FAN! Love you!

Ha en jätte fin kväll.
PUSS OCH KRAM

Borgvik

2012-01-29 ☆ 11:39:46
Är hos familjen i Borgvik och hälsar på, mysigt men varmt! (Det är alltid så jävla varmt här i huset) Lite skillnad mot hemma hos oss där fönstren alltid är öppna.

myskväll

2012-01-28 ☆ 16:38:25

Precis kommit ur duschen och hoppat i myskläderna, underbar känsla! Ska ner i tvättstugan om ca 30 min och hämta upp de förhoppningsvis torra nytvättade kläderna. Håller tummarna hårdare än någonsin för att det är tort den här gången! I kväll väntas gladiatorerna på tv4 (som vanligt på lördagskvällarna) Sedan får vi se om vi hittar någon sevärd film att fördriva resten av kvällen med. Någon som har förslag? vad ska ni själva göra?


Vet inte om jag saknar att vara blond?








Jo, det gör jag nog va?



Frukt vs kakor

2012-01-28 ☆ 14:14:37



Sitter och gottar mig med lite frukt, inte fel alls! Igår hade jag en "kak-dag" tror jag käkade närmare 6 ballerinakakor på raken. Ni vet, de nya som kommit ut med fyllning? Daniel köpte hem dom här om dagen och PANG så var jag fast.. Så otroligt goda! Det är faktiskt Daniel som brukar vara ett kakmonster, men nu på senaste tiden har jag verkligen börjat komma i kapp haha!

Nu har jag i alla fall slängt i sista tvätmaskinen och jag håller tummarna stenhårt för torktumlaren denna gången. Snälla Gud, gör så den fungerar så tvätten kan bli torr för en gång skull! Skulle vara otroligt skönt att slippa hänga det i lägenheten som vanligt (där det aldrig torkar utan måste tvätts om igen pga dålig lukt).


Hurtig

2012-01-28 ☆ 12:49:31
Trots min långa sovmorgon idag har jag nu hunnit med en promenad & tvättat första tvättmaskinen! Inte illa va? Vaknade med värsta huvudvärken någonsin idag, men 3 timmar & 2 alvedon senare orkade jag allt gå upp ur sängen. Nu sitter jag helt utslagen efter min promenad hemma i soffan. Sjukt att konditionen försämras så fort!

Hicka

2012-01-27 ☆ 19:17:16

Hick, hick, hick, antar att lillan svalt en hel del fostervatten! :)

Har i alla fall just satt in en potatisgratäng i ugnen, fixat en sallad och gjort i ordning fläskfileen. Kan knappt vänta tills det är klart! Daniel är med Morgan till sunne där Morgan ska köpa en snöskoter. Han kommer hem om ca 1 timme, lagomt till maten är färdig. Sedan kommer även Bex hit när hon slutar jobbet vid 22:15. Myskväll står på kvällens schema!


40 days!

2012-01-27 ☆ 15:44:30

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 27 jan 2012.

Din graviditet startade Tors 2 jun 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 16 jun 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 240 av 280. (85,7%).

 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 mar 2012
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning!

Morotskaka

2012-01-27 ☆ 14:52:49

Morotskakan är nu färdigbakad och den smakar uuunderbart!


(Bilden är tagen från google)


Fredagsmys

2012-01-27 ☆ 12:26:57

Varje fredag är lika underbar, trots att jag är ledig hela veckorna!

Idag ska jag baka morotskaka, vilket är underbart gott! Jag brukar alltid säga att jag ska baka men så blir det aldrig av. Någon som känner igen sig? Förövrigt så har jag inga som hells planer för hur jag ska fördriva dagen. Kanske borde gå igenom lillans garderob och kolla vad hon har och inte? Allt måste ju trots allt tvättas och göras i ordning någon dag.

PUSS SÅ LÄNGE


5 helger kvar

2012-01-26 ☆ 18:26:15
Det slog mig precis att jag och Daniel endast har 5 helger kvar, sedan är faktiskt lillan beräknad att vara här! :)
Jag vet 1 som längtar efter att få ligga i soffan hela dagarna och kolla på Nalle Puh och alla andra barnfilmer. (Känner du dig träffad Daniel?) Kan lova er att mysfaktorn här hemma kommer ligga på TOPP dygnet runt!


Nu väntar jag på att Daniel ska komma hem eftersom vi ska iväg till ICA och handla. Vi handlade aldrig mat i stan igår eftersom det blev så sent efter vi varit på barnens hus osv. Vi kände nog båda två att kylskåpet lika gärna kunde fyllas upp idag i stället. Sedan står i alla fall filmkväll med Elena på schemat. Vi laddade ner en film här om dagen som inte fungerade då, men nu är den fixad och klar! Kvällen blir alltså lugn (som vanligt).

Helgens planer då? I morgon väntar en hemmakväll i soffan framför tv4. Daniel har bestämmt sig för att gå upp tidigt på lördag då han ska greja med sin bil innan han för första gången i år ska ut och sladda på isen. Killar killar killar... Har inte riktigt bestämmt mig för om jag ska med till Borgvik eller inte då. Det beror helt på hur mycket jag får sova under natten för lillan som älskar att hålla mig vaken genom nattgymnastik i magen. Egentligen borde jag nog öveväga att hänga med då med tanke på att det är näst sista gången jag hinner träffa B innan hon åker. Dock vet jag hur kort/sur/tvär osv jag blir när jag inte sovit, vilket inte är kul för någon. Men men, det beror helt och hållet på! :) 

Nu ska jag ringa D!
Ha en toppen kväll.
MASSA MASSA KÄRLEK

kommentar

2012-01-26 ☆ 18:06:54
Rebecka Karlsson  ([email protected]) om barnmorska:
Åååh, så länget som jag följt din blogg, så shit vad jag längtar! Bebiiis! :D
Kram<3

svar: Aww, tack så mycket! Va gullig du är! :) Kram kram kram

barnmorska

2012-01-26 ☆ 16:34:56
Allt såg jätte bra ut och hjärtat slår jätte fint, underbart att höra! Barnmorskan tror det är en busig liten bebis hihih :)

Lunch

2012-01-26 ☆ 14:38:21
Till lunch idag fick det bli tunnbröd med massa pastrami & keso, som förövrigt är lite av en favorit från min sida! Jag har inte hunnit duscha än eftersom jag städat & sökt lite olika utbildningar, så nu känner jag nog att det börjar bli hög tid för duschen. Skriver mer sedan när jag kommer hem från barnmorskan :)

35, 35, 35, 35

2012-01-26 ☆ 11:59:18

Känns helt otroligt att jag redan avklarat 34 hela veckor! Vart tog dom vägen? Kommer de resterande veckorna gå lika fort och bra som det gjort hittills? Nu är vi inne i slutstpurten med endast några få veckor kvar och längtan växer mer och mer för varje dag som går. Tankarna kring bebisen, vårt nya liv, vår nya familj ovs snurrar ständigt i huvudet. Snart har verkligen en liten familj på 3 personer. Jag tänker jämt och ständig på hur första mötet ska se ut, hur hon ser ut, hur det kommer kännas att se vår lilla barn ligga där på bröstet för första gången. Jag kan aldrig tänka helt klart hur det kommer kännas, men jag vet att det kommer vara helt otroligt! varje gång jag går förbi det någolunda inredda babyrummet får jag ett leende på läpparna och tanken av att snart ha en liten prinsessa gör mig såååå lycklig. Snart snart snart är hon här och vi väntar spänt med öppna armar på hennes ankomst.

Idag är det barnmorskebesök som gäller, finaly! Har inte varit där på ca 2 veckor så att få komma dit idag och lyssna på lillans hjärta ska bli super mysigt. Som jag sagt tidigare älskar jag att höra på hennes hjärtljud. Som tur är slapp jag ta blodprov tills denna gången, skönt nog. Måste i alla fall förbi labbet sedan för att hämta ut tapin (bedövningsalva) som ska packas ner i BB-väskan när den väl ska packas. Dom rekomenderade mig inne på förlossningen att ta med lite sådant så jag kan förbereda mig redan hemma på vad som komma skall när det väl är dax. Dropp är nästan ett måste när man ska föda barn så lite bedövning i armvecken kommer förmodligen göra att jag känner mig bättre till mods när jag för fösta gången ska få dropp i armen/handen.

Innan barnmorskan ska jag i alla fall hinna med att städa lägenheten. Brukar alltid vilja storstäda på torsdagar så jag slipper tänka på det under helgen. Och nog är det allt mysigt att vakna på fredagsmorgonen utan att behöva slänga sig på damsugaren & skurmoppen! Kanske bästa att sätta fart på en gång?!


Graviditetsvecka 35!

2012-01-26 ☆ 11:42:22
Du är i vecka 35
 
 

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.


Magen v 34+1 (35)



Shopping

2012-01-25 ☆ 20:56:28

Jag har varit i stan nästan hela dagen, så ni kan ju gissa hur trött jag är på en skala? Eftersom jag avklarat hela 34 graviditetsveckor i morgon och glider in i min 35:de vecka börjar vi faktiskt känna att vi vill fixa klart allt nu. Det känns som vi har handlat saker sedan vecka 18 när ultraljudet gjordes, men ännu finns det saker kvar att köpa. Eller ja, efter idag finns det faktiskt inte så mycket kvar att köpa. Tack gode Gud!

Lådor till skötbordet


Teddyfilt


Jag kunde faktiskt inte motså detta, sååååå gulligt!



Avgjutning till magen



BB-väska (som ska packas i ordning om någon/några veckor)


Avskedspresent till Bex


På tal om "magavgjutningen", är det någon som vet i vilken vecka man brukar göra den? Jag tycker det känns ganska ovärt att göra nu när jag ändå inte är sådär super stor? Om den är någon som gjort en sådan tidigare kan ni gärna skriva när & om det var svårt att få till den bra! :)

Var även förbi barnens hus och hämtade ut vår babybox som alla gravida får hämta ut helt gratis. Om ni är intresserade kan ni gå in på www.barnenshus.se och göra er beställning där! I den fanns bla en blöjhink, napp, flaska, blöjprover, tidningar och lite reklam. Super bra saker som verkligen kommer komma till användning!



Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för kvällen. Ha en fortsatt super bra kväll!

Onsdag

2012-01-25 ☆ 09:07:20

På dagens schema står karlstad! Har massa saker att fixa idag, bla lite presenter, en bb-väska osv. Igår kom jag på att detta är faktiskt näst sista lönen innan jag och Daniel är föräldrar. Känns helt otroligt! Som jag längtar ♥


How You Remind Me

2012-01-24 ☆ 15:04:38
It's not like you to say sorry
I was waiting on a different story
This time I'm mistaken
For handing you a heart worth breakin'
And I've been wrong, I've been down
Been to the bottom of every bottle
These five words in my head
Scream, Are we having fun yet?
yet, yet, yet, no no
Yet, yet, yet, no no



lunch

2012-01-24 ☆ 12:06:21


Dagens lunch, mumms! (Dock fanns ingen grillad kyckling så fick köra på kare..)



Trång jacka + 10 minusgrader= ?!

2012-01-24 ☆ 10:39:29
Nu är det faktiskt dax att hoppa i de varma kläderna för att bege mig ut i kylan. Jag måste verkligen köpa kyckling som jag ska ha till min lunch senare. Jag har lovat mig själv att bli bättre på detta med lunch & mellanmål, jag slarvar på tok för mycket. Hade tänkt göra en lite enklare kycklingsallad till lunch idag, inte helt fel om ni frågar mig. Dock strävar verkligen kroppen emot att gå utanför ytterdörren idag, kylan är brutal! Min jacka börjar bli så otroligt trång och stönig som jag är VÄGRAR jag att köpa en ny för endast några veckor. Jag får köra på en tjocktröja under jackan, samt min mysiga halsduk så går det säkert super bra :)


Tidig morgon!

2012-01-24 ☆ 09:05:31

Varför är jag vaken nu? Varför kan jag inte vara normal och ta vara på varje sovmorgon jag får innan lillan kommer? Varför måste jag nödvändigtvis gå upp ur sängen varje gång jag slår upp ögonen på tok för tidigt? Många frågor utan svar! Är i alla fall pigg som en nötkärna, vilket inte gillas från min sida. Sängen var tydligen inte skön nog för att jag skulle kunna sova bra under morgonen.


Måndag

2012-01-23 ☆ 11:08:11

Hejsan!

Känner lite ångest över att jag inte bloggat tididare idag, men jag håller på för fullt med städningen. Lika bra att få det gjort nu på morgonen då jag har fullt upp under resten av dagen. Ska strax bort till Sandra och packa lite, sedan är vi faktiskt privat chaufförer ikväll. Daniel ska ut och käka med jobbet idag eftersom dom hoppade över julbord på hans firma. Så kommer ungefär min dag se ut idag, skönt att ha något att göra!

Ni får i alla fall ha en super bra dag så länge så skriver jag mer senare när jag får lite tid över!


Promenix

2012-01-22 ☆ 20:44:31
Precis kommit in från en kort promenad. Eftersom jag är så konstant varm i kroppen behövdes jag kylas av lite. Passade även på att gå in på ICA för att säga hej till B som stänger där idag. Resten av kvällen ska spenderas i soffan framför Wallander - Läckan, som förövrigt är en av de bästa wallander filmerna enligt mig!

Just ja, på tal om ingenting.. Nu börjar jag verkligen bli riktigt trött på den här jävla tvättstugan! ÅTERIGEN kom jag ner när min tvätttid var slut och torktumlaren hade då stannat "pga fel". Detta har hänt nästan varje gång vi tvättat. Allt slutar med att vi måste försöka hänga upp all blöt tvätt här inne i lägenheten på de 3 element som finns. Ni kanske kan tänka er vilken äcklig/instängd lukt det blir när det hänger flera kg blöt tvätt i lägenheten som aldrig torkar?! BLÄK! Stort stort stort minus att dom aldrig lagar torktummlaren!




Tvätt

2012-01-22 ☆ 13:24:28
Tvätten är nu ren och inlaggd i troktummlaren, skönt! Nu ska jag värma lite rester från igår (korvstroganoff & ris) och sedan ska jag lägga mig och kolla på Sex and the city. En riktig slappisdag för min del :)

Låång dag!

2012-01-22 ☆ 11:45:07
Just käkat vaniljyougurt kryddat med massa hallon, kanon start på dagen om ni frågar mig! Ska strax kila ner i tvättstugan och se om det finns någon tid över för våra sängkläder, vilket skulle vara otroligt skönt eftersom jag inte hann tvätta dom sist. Förövrigt har jag inga planer överhuvudtaget idag, tro det eller ej! Gissa om min dag kommer vara dryg? Hatar dryga dagar då man klättrar på väggarna redan kl 13:00! Kommande vecka ser dock ganska lika ut.. Har endast ett barnmorskebesök och en dag i karlstad inplanerat. Vad har ni själva för planer?


soffhäng

2012-01-21 ☆ 18:21:30
Ligger hemma i soffan och kollar på film. Tror jag börjar bli sjuk, kroppen känns otroligt seg idag. Vet inte om det kanske kan bero på att jag sover så dåligt?

I morgon har jag en lååång sovmorgon inplanerad. Daniel åker bort ganska tidigt i morgon så då ska jag verkligen passa på att breda ut mig i sängen och njuta av all plats jag får! Jag som nu mera vrider och vänder mig ca 100.000 gånger per natt tycker att sängen är super liten. Jag har verkigen armar & ben överallt i sängen hela tiden, stackars Daniel!




Borgvik

2012-01-21 ☆ 12:37:50
Är i Borgvik en sväng eftersom Daniel grejar med sin lekbil. Vi ska fira Tommy sedan så fort mamma och Bea kommer hem. Han fyller 21 år idag (om jag inte minns helt fel?!) Ikväll vet jag inte riktigt om vi ska till Sandra & Tomas eller vad vi ska göra? Vi får ta tag i detta sedan när Daniel är klar med grejandet! :)

Gårdagen bestod i alla fall av soffhäng med älsklingen & Sandra. Käkade mssa godis och andra onyttigheter, precis som man ska göra på helger. Håller ni inte med mig?

Besök från Norge

2012-01-20 ☆ 14:57:09
Har nyss haft min fina vän Veronica här på besök. Hon är hemma från Norge nu under helgen så passade på att komma upp och prata lite. Mysigt som tusan faktiskt! Nu inväntar jag Daniel som strax slutar dagens arbetspass. Vi ska till affären och lämna in travet som vi faktiskt vann på igår, grattis till oss! :)

Morgonstädning

2012-01-20 ☆ 10:51:48
Nu har jag städat lägenheten och vikt all tvätt från igår. Skönt att ha detta gjort redan på morgonen! Dock kommer jag förmodligen vara super rastlös under resten av dagen nu när jag inte har något att sysselsätta mig med.

Som jag lovade igår ska jag såklart visa bilderna på gårdagens inköp till lillan!
Skötbädden är köpt på OBS BERGVIK & barnvakten är köpt på IKEA.




Karlstad

2012-01-19 ☆ 20:45:39

Daniel ringde mig när han slutat jobbet och sa att vi skulle ta en sväng in till Karlstad. Väl där inne handlade vi lite mat, en dyna till skötbordet och en "barnvakt". Nu har vi faktiskt inte speciellt mycket kvar att köpa inför lillans ankomst. Mest småsaker som hygienarticklar & lite mer kläder, vilket känns lätt fixat om ni frågar mig!
(Bilder på inköpen kommer upp i morgon under dagen)

Nu sitter vi i alla fall och kollar på "Sverges värsta bilförare". Jag tycker verkligen det är så sjukt dåligt! Ingen är så jävla värdelös på att köra bil när de faktiskt fått körkort en gång. Alla överdriver till max och spelar de spelar verkligen så dåliga som de bara kan..

Ni får i alla fal ha en toppen mysig kväll. Skriver mer i morgon.
Massa kärlek /Patrizia Trygg


Mellanmål

2012-01-19 ☆ 15:28:34
I väntan på att Daniel ska komma hem och vi ska käka middag käkar jag nu lite mellanmål. Cocopopps flingor, fytusan så gott det är. Inte spciellt nyttigt men vad gör igentligen det?! Inte ett dugg om ni frågar mig!



Ska alldeles strax gå ner till tvättstugan för att hänga upp den andra rena maskinen med tvätt och slänga i den tredje maskinen med lorttvätt. Tråkigt nog hinner man bara tummla en maskin under sin tvätttid på 4 timmar. Tummlaren tar ung 3 timmar för att tvätten ska bli riktigt torr.

Idag fundrar jag på om jag ska göra pankakor för första gången någonsin. Visst, jag har hjälpt mamma några gånger. Men jag har aldrig gjort smeten och allt det som ska göras helt själv. Jag brukar vanligtvis inte gilla pankakor speciellt mycket och framförallt inte vara sugen på det?! Jag är helt klart en "våffel-människa". Men någon gång måste bli den första, eller hur?

Nej, nu är det faktiskt dax för tvättstugan!


Bebislängtan

2012-01-19 ☆ 12:51:41
Idag har jag som sagt påbörjat vecka 34, herregud så tiden rusar iväg! Blir mer och mer förvånad för varje vecka när jag märker hur nära vi faktiskt är. Fick reda på att jag var gravid i vecka 4-5 någon gång och tiden därefter är som bortblåst. Eller ja, i alla fall  tiden efter ultraljudet (som gjordes i vecka 18+6). Känns som det var igår vi var inne på centralsjukhuset och kollade på vår dotter på tv-skärmen som hänger i taket. Lättnaden & spänningen som fanns i hela kroppen den dagen kommer jag aldrig någonsin glömma. Det är verkligen det häftigaste jag någonsin varit med om. Känslan att se sin lilla bebis som faktiskt ligger där i magen är obeskrivlig. Det första jag gjorde när hon började köra "ultraljudsapparaten" över magen var att kolla på Daniel som såg lyckligare ut än någonsin. Hans ögon blev alldeles blanka och hans leende var det finaste någonsin, underbart!



Idag har vi i alla fall äntligen fått tvätttid! Första maskinen ska plockas i klockan 14:00, där efter ska jag springa upp och ner i trapporna tills allt är tvättat. Skulle mer än gärna vilja hinna med och tvätta sängkläderna idag. Dock räcker förmodligen inte tiden till.. Detta är en STOR nackdel med att inte ha egen tvättmaskin.. Men men, förövrigt är det ganska bekvämt med tvättstuga!

MASSA MASSA KÄRLEK!


Gravid v 34!

2012-01-19 ☆ 12:28:14

33 hela veckor är nu avklarade och jag glider sakta men säkert in i vecka 34!

Du är i vecka 34
 
 

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder. Läs mer om vad du bör tänka på när du köper amningskläder.


Nybadad!

2012-01-18 ☆ 20:40:40
Just klivit upp ur ett rykande hett bad, skönt som tusan!

Har inte haft lust att blogga överhuvudtaget idag, vilket inte är speciellt vanligt från min sida. Jag brukar annars älska att blogga om alla 1000 tankar & funderingar som snurrar runt i min skalle. Vet inte vad felet är idag?!
Kvällen kommer i alla fall spenderas exakt som vanligt. I soffan framför någon bra film med min underbara pojkvän och våra mysiga små katter. Vi ska även hämta B sedan när hon stängt på jobbet. På måndag är det prick 1 vecka kvar tills hon åker, jobbigt nog.. Vet inte hur jag ska klara mig? Vi ses liksom flera gånger i veckan och pratar näst intill varje dag! Så åter igen, tack gode Gud för internet & mobiltelefoner! Jag älskar dig!

Ha en underbar kväll.
Massa kärlek /Patrizia

Rastlös

2012-01-17 ☆ 17:58:34

Jag fattar verkligen inte hur folk orkar gå hemma hela dagarna. Jag har varit sjukskriven i ca 2 veckor nu och jag klättrar redan på väggarna! Visst, jag sover längre på mornarna och ibland på dagarna eftersom jag inte klarar av att sova på nätterna när bebisen är som piggast. Men annars då? Städa, tvätta, sortera kläder, byta gardiner osv är gjort på bara någon/några timmar. Sedan sitter man där igen och rullar tummarna. Jag längtar verkligen tills lillan kommer ut så jag får någon att pyssla om och hitta på saker med. Visst att de sover näst in till dygnet runt när de är nyfödda, men det blir ändå en helt annan sak.
Måste ju erkänna att jag längtar efter mysiga barnvagnspromenader & babybad OSV! :)


Trött tjej!

2012-01-17 ☆ 15:34:58

Diskberget är borta, det är ganska i ording här hemma, jag har sovit några timmar (dock är jag lika trött).. Men nu känns det bättre i alla fall, skallen fungerar faktiskt igen. Ska strax göra i ordning en stor kopp jordgubbs te och lägga mig i badet i hopp om att bli piggelin igen. Om inte så spelar det ingen roll eftersom det börjar dra mot kväll redan. Vart har denna dagen tagit vägen?!

Ska ladda ner någon Irene Huss film så vi har något att kika på i kväll. Det s-u-g-e-r verkligen att endast ha 1:an, 2:an, 4:an och kunskapskanalen på tvn. Vi måste måste måste snart skaffa en boxer!

Jag funderar på att laga i ordning korvstroganoff till middag idag, vilket verkligen kan vara gott någon gång ibland! Har endast gjort det 1 gång tidigare men det är verkligen super enkelt att göra. Det som är det bästa med det hela är att man nästan alltid har sakerna hemma. Man behöver inte mycket mer än falukorv, ketchup, tomatpure, grädde, lök, kryddor & ris. Perfekt till både lunch & middag om ni frågar mig!


Nattbebis

2012-01-17 ☆ 12:04:11
Har varit hemma hos mamma en stund idag, lika mysigt som alltid!

I natt har jag sovit ca 3 timmar, så ni kan gissa om jag är trött idag! Efter jag legat klarvaken i sängen i 3 timmar gick jag upp och drack en kopp te innan jag gick och la mig igen. Efter ca 1 timme till i sängen lyckades jag ätnligen somna. Dock ringde klockan på tok för tidigit i morse och återigen var jag klarvaken... Lillan är verkligen en nattbebis som älskar att sparka-knuffa-ändra ställning osv när jag försöker sova. Jobbigt men samtidigt underbart på sitt egna vis. Längtar efter att kunna lyfta upp henne i sängen och mysa med henne tills hon somnar. Endast 50 dagar kvar idag! Snart är hon äntligen, äntligen, äntligen här hos oss! ♥

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och boka tvätttid innan jag ska ta tag i damsugaren. Efter ett ryck här hemma ska jag ut på en promenad i det fina vädret, vilket känns otroligt välbehövligt just nu! (kanske kanske kanske kan lyckas bli lite piggare på såvis)

At home!

2012-01-16 ☆ 18:44:43

Fick med oss en hel del hem från karlstad. Bla, täcke, kudde, sängkläder, badbalja, spjälsängskydd OSV. Skönt att kunna bocka av lite från lillans lista! Jag älskar verkligen IKEA, världens mysigaste affär om ni frågar mig!

Sovsaker & sängkläder


"Snuttefilt"


Tjockare strumpor


Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan är det filmkväll som gäller.
PUSS SÅ LÄNGE!


ikea

2012-01-16 ☆ 13:34:44
Har precis gjort mig klar för att ta bussen in till stan. Tänkte gå ner till ICA nu så jag hinner köpa en dricka innan bussen går vid CA 14:15?! Idag har jag på mig en stickad tröja med polokrage, så jag antar att jag kommer bli sååå varm i kroppen efter några timmar på stan. Dock har jag inte så mycket som sitter sådär skit snyggt längre och det känns super ovärt att köpa massa nya kläder för bara några veckor. Så ja, man tager vad man haver!

Ni får i alla fall ha en toppen dag!
Skriver så klart i kväll och uppdaterar er om vad vi hittat i stan.
MASSA MASSA KÄRLEK

Äggröra

2012-01-16 ☆ 11:40:48
Just käkat lite äggröra och tagit mina järntabletter. Bra start på en bra dag, jajamen!

Dagen i ära ska spenderas på IKEA där babysakerna ska börja införskaffas. Idag hade vi i alla fall åtminstone tänkt försöka få med oss alla säng/sov grejer hem så det är ur världen. Daniel tyckte att det var bäst att börja med handlandet redan idag så vi slipper folkmassan som blir runt löning. Ganska smart tänkt faktiskt!


Dålig uppdatering..

2012-01-15 ☆ 21:26:16
Förlåt att jag inte bloggat någonting idag, men jag har knappt varit hemma på hela dagen. Dagen började med några timmar i Borgvik eftersom Daniel skulle greja med sin "lekbil". När han var färdig där åkte vi hem för att duscha och byta om då bingolotto hos C&R stod på kvällens schema. Lotterna var blanka som vanligt, men kostigt nog gillar jag ändå att spela! Nu ligger vi i alla fall äntligen hemma i soffan, utslagna och trötta som aldrig förr. Helgen har bestått av massa konstiga saker, så det är inte konstigt att vi är trötta!

Under kommande vecka har vi (konstigt nog) varken barnmorska/sjukhus/föräldrakurs eller liknande inplanerat, vilket känns super konstigt om jag ska vara ärlig. Vanligtvis så brukar vi åtminstone ha någon dag under veckan då sådana planer finns. Men men, ju närmre BF vi kommer desto fler barnmorskebesök blir det!

Under denna och nästa vecka ska vi försöka fixa klart det sista inför bebisens ankomst. Täcke, kudde, sängkläder, spjälsängskydd, badbalja, hygiensaker är lite av sakerna som måste införskaffas. Så ni fattar kanske att vi har en hel del kvar att fixa så vi är redo när lillans ankomst väl blir. Jag längtar verkligen så otroligt mycket efter att få snosa på vårt lilla hjärta, vår egna lilla bebis! Helt otroligt att man redan kan älska någon så mycket!♥

Nu ska jag försöka sätta mig in i filmen som rullar på tv4.
Ha en fortsatt bra kväll!




kaos

2012-01-14 ☆ 18:58:44
Dagen har varit kaos rent ut sagt! Men som tur är slutade det mesta bra, tack gode Gud! Dock är vår bil trasig då Daniel krockat med ett rådjur idag. Bilen spelar mig egentligen ingen roll så länge allt gick bra med Daniel.

Resten av kvällen ska spenderas i soffan framför en bra film. Ska gå iväg till affären sedan och köpa massa godis och andra onyttigheter, vilket jag verkligen förtjänar idag. Får se om Elena kanske skulle kika förbi senare, det spörs. Nu ska jag i alla fall fixa klart maten (kyckling & pommes står på dagens meny, gott som tusan!)

Fredagsmys

2012-01-13 ☆ 20:11:31
Fredagsmys med min stora kärlek Daniel Lehn, kan inte bli bättre! ILOVEYOU

...

2012-01-13 ☆ 13:56:25

Även solen har sina mörka dagar.


sönmlös...

2012-01-13 ☆ 10:57:28

Har i stort sett varit vaken sedan klockan 06:00 i morse när Daniel åkte till jobbet. Telefonen har ringt hela morgonen, jag har inte hittat någon bra "ställning" att sova på, det har varit på tok för varmt här hemma osv. Tack gode Gud för att det är helg nu i alla fall! I morgon ska jag sova-sova-sova-sova!

Gårdagen bestod av en hel del skip-bo spelande, vilket verkligen är så otroligt roligt! För alla er som funderar på ett kul spel som verkligen kan fördriva tiden så borde ni absolut införskaffa SKIP-BO! (169kr, finns på bla MAXI)
Förövrigt så lagade vi god mat och kollade på film under större delar av kvällen, perfekt kväll om andra ord.

Dagen kommer bestå av storstädning här hemma & sedan föräldrakurs i eftermiddag/kväll. Det är väll undgefär det jag har planerat för idag. Får se vad kvällen ytterligare har att erbjuda :)


Skip-bo day!

2012-01-12 ☆ 10:58:53
Idag har jag så mycket som 0st "måsten". Jag ska enbart slappa och mysa runt här hemma hela dagen! Bea kommer sedan när hon slutar skolan så jag antar att vi kommer sitta som två små mörtar med skip-bo under större delar av kvällen. Ska även se om vi kanske skulle kunna fixa mitt LIPS spel som helt plötsligt inte fungerar som det ska längre. Ljudet hänger inte med utan det kommer efteråt som ett sorts eko av något slag. Någon som vet vad felet kan vara?! TACKSAM FÖR SVAR!



Gravid v 33

2012-01-12 ☆ 10:29:07
  Du är i vecka 33
 Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

 
Magen v 32+1 ♥
(personligen tycker jag att den ser större ut på bild än i verkligheten)

Indien

2012-01-11 ☆ 22:27:24
Idag slog det mig att Bea faktiskt åker till indien snart. Det är inte så att hon ska vara borta i 1 vecka, utan 1 hel månad. Jag vet att hon kommer ha det skit bra och att hon kommer få en super häftig upplevelse. Men fan va jag kommer sakna henne. Jag ska liksom inte träffa min bästa vän på en hel månad, vilket kommer bli sjukt jobbigt. Jag kan inte säga annat än tack gode Gud för telefoner och tack gode Gud för internet! Och framförallt, tack gode Gud för att hon kommer hem ca 1 vecka innan BF! (Hon åker i slutet på januari och blir borta i en månad)

I morgon ska jag peppa henne till max då vi planerat in en spelkväll (SKIP-BO TIME!) Snart åker hon och ska skaffa sig liiiiiite mer kunskaper om världen, vilket verkligen är en upplevelse! Och jag måste även medge att jag är måttligt avis, jag själv sitter näst in till varje dag och kollar utlandsresor. Men för min & Daniels del är resor lagt på hyllan tills lillan fått nått/några år på nacken. You go girl! I love you!


barnmorskebesök

2012-01-11 ☆ 19:20:38
Det gick superbra hos barnmorskan idag! Hjärtljudet var jätte bra och hon fortsätter att växa, vår lilla ängel!
Till och med mitt järnvärde blir bättre. Det hade höjts med 1% sedan förra gången, vilket verkligen är framsteg då det bara sjunkit tidigare. Nu känns det super bra och jag kommer somna med ett leende på läpparna i kväll.

PUSSPUSSSPUSSS

Done!

2012-01-11 ☆ 15:06:06

Nu har jag fixat klart med tvätten, strykt & bytt gardiner, hängt upp lite på väggarna, varit ute på en promenad osv. Jag har hunnit med otroligt mycket idag ändå, jag som sa att jag skulle ha en slappardag.. Men nu har jag ju den kvar tills i morgon i stället, underbart! Ska strax byta om och plocka fram pappren som ska med till barnmorskan, sedan fattas bara Daniel så kan vi faktiskt gå dit sedan.

Ja, Skrutten gillar att vara med på bild..


Tavlorna sitter faktiskt inte så snett som det ser ut, det är förmodligen
bara jag som är världelös på att ta bilden så den blir rättvis.


Har även hunnit med en snabb fika med mamma.



PUSS SÅ LÄNGE


ändrade planer!

2012-01-11 ☆ 11:24:56

Barnmorskan ringde mig nyss och sa att jag kunde komma idag kl 16:00 i stället för i morgon, underbart! Nu vet jag en som är glad i alla fall, Daniel såklart! Han bli lika glad varje gång vi får en sen tid så han med kan följa med och höra vad som händer & sker. Eftersom Daniel jobbar i karlskoga-skoghall-skattkärr osv är det svårt att tima in så han kan hänga varje gång. Men idag så, idag är en bra dag! :)


sovmorgon

2012-01-11 ☆ 10:24:02
Jag har just precis klivit upp ut sägen. Hade super svårt att somna i natt så fick bli några timmars extra sömn nu på morgonen i stället. Har ont i huvudet idag igen, vilket jag hade igår med. Får hoppas att det släpper sedan när jag varit ute på en promenad i det fina vädret. Förövrigt så har jag inga speciella planer för dagen. Jag ska sortera och vika tvätten som vi tvättade igår men, thats it. Ser ut att bli en riktigt slappis dag för min del!

Morgondagens planer är ett barnmorskebesök, vilket jag verkligen ser fram emot. Det är faktiskt lika mysigt varje gång man ligger där i sängen och lyssnar på bebisens hjärta. Som vi längtar efter vår lilla skatt! 
Idag har jag försten gjort 80% av graviditeten, dvs 224/280 dagar! Tror nog att både jag & Daniel faktiskt börjar fatta att det inte är länge kvar. Inte ens 2 månader, vilket är super kort! Måste erkänna att jag börjar bli lite nervös, men på ett bra sätt.

Livlig bebis!

2012-01-10 ☆ 16:22:44
Att trycka och sparka mot revbenen, det gillar hon veeeerkligen!

Födelsedag

2012-01-10 ☆ 13:10:02
Grattis till Morgan som fyller 39 år idag!


Borgvik

2012-01-10 ☆ 13:03:11
Har hälsat på morfar & varit hos mamma idag. Jag är precis hemkommen så sitter nu och väntar på bex så vi kan dra igång ett skip-bo race! Innan hon kommer ska jag dra över golven med både dammsugaren & skurmoppen så det blir gjort idag. Under kvällen kommer vi förmodligen sitta bänkade framför 5:de Harry Potter filmen med lite morötter och dipp! Bra kväll va?

Försäkringskassan ringde mig förut och bekräftade min ansökan om föräldrapenning. Så nu är allt klart och godkännt så bebisen är mer än välkommen! Jag hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle vara så mycket papper hit och dit i början av min graviditet. Men jag fick så jag teg när jag först nu, 8 veckor innan BF är färdig med alla papper osv.

Nu ska jag rycka tag i dammsugaren!
PUSS SÅ LÄNGE

Bild från sommaren innan studentbalen, underbar dag, underbar kväll, underbart minne!

Förlossningskurs/shopping

2012-01-09 ☆ 20:24:38
Precis kommit hem från karlstad där vi varit på förlossningskurs på centralsjukhuset. Måste säga att kursen var jätte intressant och bra! Dom förklarade noga hur förlossningen går till och dess olika "faser" Det var jätte bra att kursen var inne på centralsjukhuset så vi fick se varit förlossningen ligger så vi vet vart vi ska ta vägen när det väl är dax!

Har även varit på Bergvik en sväng tidigare under dagen. Fick med mig lite bebis grejer, en spikmatta, handdukar, skip-bo samt en hylla till alla smycken, smink, hårsaker OSV. Mycket välbehövligt då mitt otroligt stökiga sminkbord kunde städas undan! Nu är det ordning och reda igen (för en liten stund i alla fall)

Nappar, nappflaska och "napphållare"


Skip-bo (världens roligaste kortspel)


Handdukar


Hyllan och spikmattan har jag dock inte orkat packa upp än så bilder kommer lite senare.
Nu ska jag sätta mig och kolla runt på nätet efter en overol till lillan. Har verkligen letat överallt idag men helt utan resultat. Vi köpte en overol tidigare under hösten. Dock var den såklart felmärkt och den rätta storleken var 64, vilket absolut inte kommer passa de under de första månaderna som är som kallast!!

Ha en toppen kväll!
MASSA MASSA KÄRLEK /P


Gravidförsäkring

2012-01-09 ☆ 12:39:06
Nu är gravidförsäkringen fixad & klar, skönt!

God morgon!

2012-01-09 ☆ 07:49:24
Börjar morgonen på bästa tänkbara sätt, dvs med ett stort glas iskall oboy! Har legat vaken sedan klockan 06:00 men bestämmde mig först nu för att gå upp då jag verkligen inte klarar av att somna om. Har massa saker att göra idag så jag har ingenting emot att börja dagen liiite tidigare än planerat faktiskt. Ska strax hoppa in i duschen för att piggna på riktigt. Sedan ska jag dyka in i garderoben för att hitta något att sätta på mig.



Ha en toppen dag!

Harry Potter

2012-01-08 ☆ 21:56:36

Ligger bänkad framför tvn med min älskling, Harry Potter maraton pågår! Ska strax knäppa på 4:de filmen, dock ska vi inte kolla på hela eftersom Daniel ska jobba i morgon. Även jag ska upp tidigt eftersom jag ska till banken för att skaffa gravidförsäkring osv. Efter det ska jag ta bussen in till stan för att möta upp Daniel när han slutat jobbet. Vi ska på förlossningskurs på central sjukhuset i morgon, vilket faktiskt ska bli skit spännande! Förlossningen närmar sig med stormsteg och 2 månaderas sträcket är redan förbi!

Ha en underbar kväll!
PUSS & KRAM






Karlstad

2012-01-07 ☆ 15:11:30
Ganska nyligen hemkommen från karlstad där vi hämtat Daniels plånbok som han tappade igår. Lyckligt nog hade någon lämnat in den! Passade även på att springa in och köpa mig lite nya underkläder,vilket var otroligt välbehövligt. Jag förnyar underklädslådan alldeles för sällan, vilket jag verkligen ska ändra på från och med nu.

Tofflor &  lite tjockare strumpor


Trosor


Juliette topp

Fredagskväll

2012-01-07 ☆ 11:15:48
Gårdagen spenderades med Elena. Film & käk fick stå för underhållningen under kvällen, vilket gick helt perry! Till en början kollade vi på en skräckis/thriller, men slutade "konstigt nog" framför Breaking dawn. Förvånade? När sedan timmarna började rusa iväg åkte vi in till stan för att hämta min fulla pojkvän som varit på firmafest, antar att han hade haft det super kul.

Nu ska jag vara lite social med Bex om just klivit innanför dörren då hon ska ner och jobba om drygt 45 min.
Skriver mer senare! Ha det toppen så länge :)

Handelslista

2012-01-06 ☆ 12:15:08
Sitter och skriver en handelslista på vad som behövs under helgen. Ska snart iväg till affären för att fylla upp kylskåpet. Måste även ta med alla pantflaskor så dom förvinner någon gång. Vi har för tillfället 2 fulla påsar som står i köket och skräpar.. Förövrigt så håller jag på och städar bort julen. Känns både bra och dåligt. Julen är ju det mysigaste som finns, dock var inte stämmningen riktigt det samma i år när snön vägrade att komma. Funderar även på att byta gardiner idag (om jag orkar vill säga) Förnyelse är nyckeln till trivsel!

Fredagsmys?

2012-01-05 ☆ 20:47:48

I morgon planeras filmkväll med min fina vän Elena. Gissa vad jag ska laga för mat? Jo, den goda kycklingen såklart! Får se hur det går när jag ska laga den själv utan Daniels hjälp. Jag håller tummarna för ett bra resultat!
Daniel ska på firmafest/födelsedagskalas på CCC i morgon. kan säga att jag är måttligt avis då jag har ett av mina bästa minnen någonsin där i från (studentbalen)

Ha en toppen kväll!
MASSA MASSA KÄRLEK


Tick tack tick tack!

2012-01-05 ☆ 15:59:56

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 5 jan 2012.

Din graviditet startade Tors 2 jun 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 16 jun 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).

 
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 mar 2012
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Födelsedag

2012-01-05 ☆ 14:18:38
Just fixat en födelsedagspresent till Daniel då han fyller år om en månad. Lika bra att vara ute i god tid när det är beställningsaker det handlar om! Jag vet med all säkerhet att han kommer bli otroligt glad, vilket känns toppen!

Gravid vecka 32!

2012-01-05 ☆ 10:38:52

Idag har jag varit gravid i hela 31 färdiga veckor. Dvs, jag går nu in i vecka 32! ♥



Du är i vecka 32
 
 

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Vill du vinna bra prylar och få bra erbjudande, gå gärna mer i vår gravidklubb. Nya utlottningar varje månad.

Har du och din partner bestämt er för att förbereda er noga inför förlossningen så är profylaxkurs en bra förberedelse. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför er förlossning ökar er känsla av trygghet och kontroll och ni bäddar för en fin förlossning. Har ni inte bokat er ännu är det inte för sent. Mer info om Profylax får du här

Vill du redan nu börja titta på barnkläder hittar du lite annorlunda och roliga kläder på barnkläder branschregister.




FIKA

2012-01-04 ☆ 13:02:35
Sitter och fikar med mig själv, ganska mysigt faktiskt.




shoppingsugen!

2012-01-04 ☆ 10:46:01
Hejsan!

Gårdagens middag blev helt perfekt! Det smakade precis som det skulle och det var verkligen super gott. Nya favoritmaten för både min och Daniels del. Kyckling är nog det godaste man kan käka tror jag, mumms!

Dagens planer var ett besök på IKEA, men tror nog jag får flytta fram det tills i morgon. Har lite småsaker som behövs införskaffas. Bla, taklampor, nya kuddar, hallmatta, lite "babysaker" osv. Men som sagt, morgondagen passar mig nog bättre för lite shopping. Skulle även behöva kika in på bergvik för att köpa nya underkläder..


Magiskt vatten

2012-01-03 ☆ 16:29:07
Som vanligt mår jag nu redan mycket bättre efter en stund i duschen. Har alltid vetat att det är magiskt vatten där som får en att må mycket bättre hihi! Slocknade en stund i soffan efter jag kollat på en av världens bästa filmer (Breakning dawn), herregud så bra den är!

Nu väntar jag på att Daniel ska komma hem så vi kan börja med middagen som vi idag bestämmt att vi ska fixa ihop. Baconlindad kycklingfile med vitlöksbonjour står på dagens meny. Vi har pratat på att vi skulle försöka oss på detta ända sedan vi var hos Tomas&Sandra på middag för ett tag sedan. Vi får hoppas på ett bra resultat!

Gud va jag saknar solen & värmen! Gud va jag älskar miin Daniel!



Film-mys

2012-01-03 ☆ 13:12:12
Ska bädda ner mig i soffan framför "breaking dawn" och hoppas på att illamåendet går över, igen. Det kom hastigt tillbaks efter att jag käkat frukost förut. Antar att det bara är något tillfälligt som det brukar vara. Illamående kommer och går under hela graviditeten, vilket dock inte är sådär super kul. Men men, vad kan man göra? Det leder i alla fall till något bra, till det bästa som kan hända, en liten bebis!

Skriver mer sen!
MASSA MASSA MASSA KÄRLEK /P

sovmorgon

2012-01-03 ☆ 10:40:38
Idag fick det bli en sovmorgon för min del då jag hade otroligt svårt att somna i natt. Magen värkte som aldrig förr och jag trodde verkligen att nu, nu händer det något. Men icke sa nicke, antar att det bara var en kraftig sammandragning eller liknande. Idag är jag pigg & allertigen! Ska strax göra mig i ordning ta tag i lite saker här hemma. Sedan har jag tänkt mig ut på en promenad i kylan, mysigt! Skulle vilja gå till badhuset, dock är min bikini på tok för liten så jag måste köpa en ny innan jag ska hoppa ner i vattnet igen. BOORING!

Idag ska jag även börja städa bort julen och göra plats för lite nya saker som ska upp i fönsten osv. Förnyelse är det bästa som finns! Ha det toppen så länge, nu ska jag rycka tag i mig själv innan jag blir trött igen :)

Borgvik

2012-01-02 ☆ 12:14:03
Är i Borgvik och hälsar på mamma en sväng medans Daniel grejar med sin bil. Fyfan va tråkigt det är med all slask som blivit! Stort minus för all snö som kommit nu (ca 2 månader för sent) Nu väntar jag på våren, ballerinaskor, tunn jacka och vår lilla bebis. Det ska bli så mysigt att vara ute och gå runt i vårvädret med barnvagnen, jag längtar verkligen.

Förövrigt så har jag varit iväg och tagit blodprov, vilket gick jätte bra. Känns skönt att det är klart för denna gången. Nu är det blodprovsuppehåll i 2 veckor igen, underbart!

Nu ska jag vara social med mamma & Bex.
Senare blir det smörgåstårta hos Daniels syster då hon fyllde år igår, mumms.


66 days

2012-01-01 ☆ 19:56:53
Idag är det föresten endast 66 dagar kvar tills vår prinsessa är beräknad.
Tänk att någon man aldrig ens träffat redan kan vara så älskad och efterlängtad! ♥

Soffmys!

2012-01-01 ☆ 19:52:46
Sitter hemma i soffan och myser medans Daniel testar fotbadet jag gav honom för ett tag sedan. Perry kväll i vårt underbara hem! Herregud vilken hemma-människa jag är. Jag trivs verkligen hemma, hemma med mina egna saker, hemma i min egna säng, hemma i min egna soffa, då mår jag som allra bäst!

I morgon står blodprov på schemat, again.. Känner mig lugnare och lugnare för varje gång, dock bara tills jag väl kommer in på vårdcentralen. Sedan är det kört igen, som vanligt. Har i alla fall inte panik-ångest i flera dagar innan längre, vilket känns jätte skönt. Jag kommer förmodligen kunna somna gott i natt, trots att jag vet att blodprovet ska tas direkt till morgonen. Detta är ett stort framsteg för mig, super stort!

Nu ska jag mysa vidare och se om jag kan hitta någon bra film att ladda ner.
Ha en toppen kväll!
Massa massa massa kärlek




2012

2012-01-01 ☆ 17:27:50
Förlåt att jag inte bloggat på några dagar, men jag har som ni vet varit i kungshamn över helgen. Vi har haft en toppen helg med mycket skratt och fina minnen. Gårdagen bestod av mat, spel, fyverkerier osv. En perfekt dag/kväll med andra ord. Raketerna sköt vi på 12 slaget vid hamnen med alla andra glada människor som välkommnade det nya året. Det var verkligen super fint att se vattnet och bergen lysa upp i alla möjliga olika färger av alla raketer som sköts upp i luften. Stort tack till er som var med för en toppen helg! I sommar ska det göras om med ytterliga 2 personer (både jag & Daniel samt Johanna & tobbe har ju fått barn innan dess,mysigt!)

Tyvärr blev inte många bilder tagna under helgen då kameran inte var prio 1 hela tiden.










Nu ska vi packa upp lite saker innan jag ska slänga mig i badet med hårinpackning & ansiktsmask. Hade ganska mycket smink igår, vilket det verkligen märks att jag inte längre är van att ha. Så nu får facet styras upp med en ansiktsmask av vitchoklad, underbart! Sedan står faktiskt soffmys på schemat heeeela kvällen lång. Om jag ska vara ärlig ska det bli RIKTIGT SKÖNT att sova i vår egna säng idag, har faktiskt saknat den såå mycket!

STORT TACK TILL BEX SOM TAGIT HAND OM VÅRA SMÅ BEBISAR UNDER HELGEN (skrutten&smulan)!
OCH STORT TACK TILL ER FATTIGA MÄNNISKOR SOM SNOTT VÅR DÖRRSKYLT I NATT, STOR PUSS!




RSS 2.0