Torsdag, fixardag!

2011-12-29 ☆ 11:47:00
Tvättat 2 maskiner, varit på banken & tagit en promenad. Ganska duktig tjej om jag får säga det själv! Senare står sjukhuset, packande, handlande och städning på schemat innan vi får ta kväll här hemma. Vi ska även försöka hinna med att spela bingolotto i kväll, beroende på när det börjar osv. Klänning-problemet är föresten lagt på hyllan.. Varken orkar eller hinner projektera mer med detta problemet, utan jag får helt enkelt ta klänningen jag köpte och hade på julafton. Har inte visat er hur den ser ut kom jag på nu, men den är i alla fall super fin!





Gravid v 31

2011-12-29 ☆ 11:18:47
Du är i vecka 31
 
 

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Har du och din partner bestämt er för att förbereda er noga inför förlossningen så är profylaxkurs en bra förberedelse. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför er förlossning ökar er känsla av trygghet och kontroll och ni bäddar för en fin förlossning. Har ni inte bokat er ännu är det inte för sent. Mer info om Profylax får du här.



9 Veckor kvar, ynka 9 veckor! ♥

Ice age 2

2011-12-28 ☆ 18:41:12
Ligger i soffan och kollar på Ice age 2, mysig film! Daniel var nog trött efter jobbet idag, han ligger och snarkar som en gris brevid mig. Som tur är gör han ju veckans sista dag på jobbet i morgon, sedan tar även han helg. Vi åker på fredag mellan 10-11:00 någon gång så en ledig dag från jobbet förtjänar han faktiskt! Jag ska strax börja göra mig i ordning för några timmar på jobbet. Har just nu på mig pyamas, vilket kanske inte är så snyggt att sätta sig i kassan i. Vore otroligt skönt men det skulle nog inte uppskattas från riktigt alla..

I morgon väntar en fullspeckad dag (vilket innebär dåligt med bloggande) Ska tvätta, träffa läkaren, städa, handla, packa, köpa raketer, spela bingolotto, fixa allt inför helgen i kungshamn osv. Men jag lovar att jag ska blogga så fort jag får lite tid över! Jag måste ju faktiskt passa på i morgon då jag inte kommer kunna blogga under hela helgen, eller hur? I morgon går jag ju även in i en ny graviditetsvecka med, underbart!

Men nu ska jag faktiskt göra mig i ordning.
Ha en toppen kväll!
MASSA MASSA KÄRLEK /PATRIZIA TRYGG


Graviditetspenning

2011-12-28 ☆ 14:42:28
Kan även passa på att jag gör min sista dag på jobbet idag (kommer tillbaks efter föräldraledigheten osv) Med tanke på att inte min kropp mår sådär super bra rekommenderades jag från både läkare, barnmorska och sjukgymnast att söka graviditetspenning fram tills födseln. Vilket jag nyss fick besked om att jag blev beviljad. Graviditetspenning kan man ansöka om då arbetet är för tungt/jobbigt för att kroppen ska orka med. För min del behövs mycket mer vila och sömn nu, vilket jag verkligen ska ta vara på från och med årsskiftet fram tills vår prinsessa föds. Nu ska jag verkligen vila upp mig och förbereda mig på livet som mamma, vilket jag vet kommer bli underbart! Jag kan inte längta mer än jag gör, det är helt otroligt. Men snart så, snart är hon äntligen här! ♥

NEWS

2011-12-28 ☆ 14:34:46
Tänkte visa några av de nya sakerna som införskaffades igår







Utöver detta införskaffades även ett par till skor (som redan är super leriga) en väggklocka, en kalender för 2012, lite hygiensaker osv. Blev alltså mest småplock då jag egentligen inte alls hittade det jag var ute efter (den perfekta nyårsklänningen)


Förlåt!

2011-12-28 ☆ 10:07:16
Jag vet att jag bloggat dåligt på sista tiden, men datatid har helt enkelt inte funnits. Igår var jag i stan med B och försökte hitta mig en nyårsklänning, men såååååklart inte! Finns verkligen ingen klänning som sitter bra nu, vilket är super tråkigt. Vill ju liksom kunna göra mig i ordning och se bra ut trots att jag är gravid. Ska göra ett sista försök med klänningsletande idag! Var även hos barnmorskan igår, lika mysigt varje gång. Bebisen växer och hjärtat slåt som det ska. Dock fortsätter mitt järnvärde att sjunka, en hel del med.. Så nu har jag i alla fall köpt nya järntabletter som jag hoppas ska styra upp det hela!

Dagen i ära ska spenderas genom att plocka, städa, kolla efter en klänning och sedan i kväll ska jag jobba veckans sista pass. Jobbade måndag i stället för torsdag denna vecka, så i morgon är jag leeeedig! Passar mig helt perfekt så jag kan göra i ordning och packa lite in för helgen som ska spenderas i kungshamn med goa människor.

Nu ska jag käka frukost.
Sedan ska jag ladda upp bilder på nya inköp osv, jag lovar!

LOVE YOU

Annandagjul

2011-12-26 ☆ 10:09:44

Gårdagen spenderades hos Tomas & Sandra och såklart barnen! Efter allt mys med lilla Loke kan jag inte säga annat än att, fyfan va jag längtar! Super bra kväll med god mat och fint sällskap, tack!

Nu ska jag strax dra mig ner mot jobbet för att göra ett kortpass. Slutar 14:00, helt okej om ni frågar mig. Sedan tror jag vi ska in till stan och bya in en julklapp vi fick. Daniels föräldrar hade köpet en kaffebryggare till oss som vi just precis har köpt en ny. Lite tråkigt men otroligt lätt hänt faktiskt. Efter detta har jag ingen aning om vad dagen har att erbjuda.

I morgon är dagen i alla fall fullplanerad från morgon till kväll. Börjar med lite mellandagsrea shopping, sedan ska jag till barnmorskan och efter det väntar jobbet. Har massor att fixa in för helgen då vi ska fira nyår i kungshamn. Jag längar verkligen efter att få komma bort en sväng!

Nej, nu måste jag fixa i ordning mig!
PUSS & KRAM


Skillnad?

2011-12-25 ☆ 15:53:02
Bild på magen från någon gång under September


Bild på magen från någon gång under December
 

Bra julklapp!

2011-12-25 ☆ 15:48:42
Måste bara visa en av de bästa/mest användbara julklapparna vi fick igår.

En napp med febertermometer. Nappen läser av tempen på 90 sekunder. Den lagrar sedan de senaste avläsningarna. Det spelar även en vaggvisa som ska vara lugnande för bebisarna när dom är febriga och sjuka.
Jag tycker helt klart att detta var en sjukt smart sak. Högsta betyg från min sida! (Testade den själv och tempen stämde jätte bra så den fungerade ju verkligen) Stort tack till min morbror, Håkan!



Juldagen

2011-12-25 ☆ 12:01:12
Hoppas ni alla haft en bra & mysig julafton, det har jag i alla fall! Julen spenderades med familjen från både min och Daniels sida. Fick jätte mycket fina julklappar som vi båda är super nöjda över. Man längtar verkligen efter julafton hela året, tråkigt nog rusar dagen förbi snabbare än någon annan dag. Sedan är det helt plötsligt 365 dagar kvar till nästa jul. För min del gör det ingenting att årets julafton rusade förbi. Nu längtar jag bara tills nästa år, som ska för första gången firas med vår lilla prinsessa! Hur mysigt kommer inte det bli på en skala tror ni? Vi ser verkligen fram emot att handla massa leksaker osv, vilket jag vet att även våra familjet gör! I min familj har vi aldrig haft småbarn med i bilden så en liten bebis är verkligen speciellt och otroligt välkommen! Endast 10 veckor kvar, sedan är hon äntligen äntligen äntligen här! 

Dagen i ära ska spenderad med Tomas & Sandra, samt barnen såklart! Ska bli mysigt, sooom vanligt. Nu ska vi strax fixa i ordning lite lunch. Trots all mat igår känns magen tommare än någonsin, vilket är skit jobbigt. Nu för tiden när jag blir hungrig blir det verkligen på riktigt. Mat är då ett stort måste, på stört!

Bilder osv kommer lite senare.
Ha en jätte bra fortsatt julhelg!
Massa massa kärlek!

clean

2011-12-23 ☆ 12:16:12
Nu blir det duschen för min del!

Dan före doppardan!

2011-12-23 ☆ 10:13:57

Har med stora kliv gått in i gravid-vecka 30, vilket känns toppen. 10 veckor kvar till BF, dvs 10 veckor kvar tills vi får träffa vår lilla skatt som är såååå efterlängtad. Går inte en minut utan att jag tänker på hur mysigt det ska bli att ha en liten prinsessa här hemma att mysa med i soffan. Underbar tanke som snart får upplevas! ♥

Idag står i alla fall förberedelser inför julen på schemat. Jag måste hitta kläder som jag kan ha i morgon, jag ska göra manikyr, hårinpackning, smöja mig med brun utan sol, göra klart det sista här hemma OVS. Sedan i eftermiddag/kväll bär det av till Daniels familj där vi ska spela på uppesittarkvällen, samt fira Daniels mamma. Bra dag va?

I morgon är det ju som alla vet julafton, tro det eller ej! Jag är lite besviken på att all snö försvann, hade i alla fall velat ha lite vitt på backen i morgon. Det höjer trots allt julstämmningen massor!

Gårdagens inköp:

Fotoram som bebisen ska göra hand/fotavtryck på ena sidan av.


Halsband som lätt "piffar upp" en svart tråkig klänning.


Gravid v 30

2011-12-22 ☆ 23:09:41
  Du är i vecka 30
 
 

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du på våra sidor om föräldraförsäkring.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Vill du ta ett once in a lifetime-foto är det nu hög tid. Läs mer om Lina och Linda som skapar bilderna med professionell makeup och upplevelserna med det lilla extra i Stockholm.

Föräldrapenning 60 dagar före beräknad förlossning. Ansök online för smidigare ansökan. Läs mer om Försäkringskassan här

Undrar du vad som händer om du blir täppt i näsa eller förkyld? Se gärna våra faktaavsnitt om Mammas mat & hälsa, där vi bl a har info om förkylning förkylning / snuva och värk / huvudvärk. Vi har även mycket mer info bland våra faktaavsnitt!

Börjar du fundera över amning och vad som kan hända, läs mer på våra sidor om amning där vi har mycket information om amning.

 
 

 


Hair

2011-12-21 ☆ 18:14:30
Gjort mer slingor i håret idag, känns super bra! Har även testat mitt nya läppstift som jag fick av Daniel för ett tag sedan. Över färgen strök jag på ett glansigt läppglans, just för att jag vill ha läpparna lite glansiga. Gillar verkligen färgen, helt enligt min smak! Sitter och funderar på hur jag ska sminka mig på nyår, skulle vilja göra något nytt för en gång skull. Måste verkligen köpa ett nytt puder och nya lösögonfransar innan dess! Antar att jag helt enkelt måste åka in till stan på fredag när lönen rullat in på kontot. Vad sägs Bex? :)






To day!

2011-12-21 ☆ 16:20:07
För att vara ärlig så har jag faktiskt inte städat sådär super mycket.. Dammat och damsugit vardagsrumet & städat toaletten är typ vad jag gjort. Har haft annat för mig så har helt enkelt inte hunnit. Får fortsätta i morgon, när jag egentligen tänkt ta tag i städningen! Nu ska jag i alla fall göra middag. Pasta & baconsås står på dagens meny, lite av en favorit nu för tiden faktiskt. Stor + för det är så lätt att tillaga!

Om 4 timmar ska jag knalla ner till jobbet för ännu en stängning. Antar att kunderna kommer julhandla under kvällen. Skönt så tiden rinner iväg så jag kan komma hem och hoppa i säng igen. Gör veckans sista pass i spelboa direkt till morgonen så sömn är mer än välbehövligt. Brukar vara som en levande död när jag går upp tidigt eftersom jag inte sover så mycket på nätterna. I natt höll bebisen på med nattidrott i min mage, ganska mysigt faktiskt.

Nu ska jag ta tag i maten!
PUSS & KRAM :)

Mysigt med lite snö utanför fönstren!
Julstämmningen ökar sakta men säkert



Fix

2011-12-21 ☆ 11:49:54
Hur skönt är det att börja dagen med att Jehovas står och bankar på dörren? Och sedan när dom ser att jag öppnar dörren som ett nyvaket troll går det i alla fall be om ursäkt.. Nej, ingen bra början på min dag inte!

Idag ska jag i alla fall JULSTÄDA här hemma, så mycket som hinns med vill säga. Resten hade jag tänkt göra i morgon efter jobbet när Daniel är hemma och kan hjälpa mig med de lite "tyngre" sakerna. Jag skulle även vilja julpynta lite mer, med lite kulor & tomtar i fönsten osv. Det är ju trots allt jul om ynka 3 dagar?! UNDERBART!

Nej, bäst att sätta fart om jag ska hinna med någonting överhuvudtaget.
Ha det bäst så länge! :)

Svar på min fråga

2011-12-20 ☆ 14:00:16

Här får jag svar på min fråga varför det står v 29 på alla sidor & appar medans jag själv inte fattade riktigt varför. När jag har gjort klart v 28 kommer jag ju in i v 29 (ganska logiskt) dvs, den veckan är påbörjad och därför skrivs det att jag är i den veckan. Så på torsdag är jag alltså i v 30 om jag fattat det hela rätt. Herregud så krångligt allt ska vara! Eller så kanske jag bara är ganska trög? ;)
Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning för jobbet! Ha en toppen dag.


Uträkning utgår från dagens datum: Tis 20 dec 2011.

Din graviditet startade Tors 2 jun 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 16 jun 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 202 av 280. (72,1%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 5 fulla dagar (v28+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 mar 2012
Du har 78 dagar kvar till beräknad förlossning.

News

2011-12-20 ☆ 12:29:47
Gårdagens inköp

Skor med högt skaft & foder, perfekt under hösten/vintern


Lip smacker med cocacola smak!

Jobbdax

2011-12-20 ☆ 11:35:31

Fick bli en sovmorgon idag då jag somnade super sent i natt ( som vanligt ) Men nu är jag vaken & pigg! Laddar för en dag på jobbet med massa julstressade kunder. Vet precis hur dom allra flesta känner, jag brukar själv vara ute i sista minuten! Men innan det är jobbdax ska jag försöka få i mig lite mat. Har för mig att jag har en matlåda med min underbara soppa i frysen, den skulle inte sitta helt fel nu kan jag säga. Förövrigt så har jag inte så mycket mer att berätta? Kom på förut att jag faktiskt inte alls är klar med julklapparna, jag har ju 1 kvar att köpa. Men det fixas till i morgon eller på torsdag!


sängtime!

2011-12-19 ☆ 22:37:34
Nu ska vi krypa ner i sängen och hoppas på att jag somnar innan 02-03:00 som klockan brukar hinna slå innan jag lyckas somna. Tror inte jag riktigt fattar än hur jag själv vill ligga för att det ska vara bekvämt? Låter konstigt men tror nog det är så. I morgon väntas jobb igen, vilket förmodligen innebär kaos eftersom det är julvecka, dvs julstress utav dess like!

Jo försten, vad tycks om designen?
SLEEP TIGHT! LOVE YOU

Julklappshandel

2011-12-19 ☆ 21:37:46
Nu så, alla julklappar är fixade!

Många timmar spenderades på Bergvik, men lika förbannat kom jag hem utan en nyårsklänning.. Det är verkligen inte lätt att hitta en klänning, som sitter snyggt, inte är för stor/liten/lång/kort när man inte ser ut som man brukar.. Jag vet ju exakt vad jag passar i och inte, dock är det inte lika lätt att vara så kräsen när man är gravid. Sitter klänningen bra i brösen är den för liten i magen, är klänningen lagomt kort sitter den för hårt i midjan OVS.. Men jag har bestämt mig, jag ska ha en snygg klänning på nyår! Dvs, jag måste in till stan en gång till denna vecka. Nästa vecka har jag fullt upp heeeela veckan, pus och stön! Då står både jobb, barnmorska, föräldrakurs, sjukgymnast på schemat. Sedan åker vi ju faktiskt nästa fredag, vilket jag verkligen ser fram emot.

Nej, nu ska jag käka kvällsmat. Köttbullemacka står på menyn, mumms!
Ha en toppen kväll i alla fall.

Massa massa kärlek /P


Min underbara nyårsklänning från förra året, gud va jag älskar den!
Visste ni föresten att jag ska ha som mål att komma i mina gammla klänningar på min 20 års dag?

Planer planer planer..

2011-12-19 ☆ 13:01:32

Har just duschat, så nu sitter jag och väntar på att min deo ska torka så jag kan sätta på mig lite kläder. Efter det ska jag vandra iväg för att posta ett brev och sedan är det faktiskt dax för sjukgymnasten. Timmarna som jag varit vaken har bara rusat iväg, herregud så fort dagarna går! Måste bara säga att jag inte ångrar en sekund att jag tog blodproverna i fredags, fyfan va skönt att slippa dom idag!

Igår var vi som jag berättade hos Daniels syster och spelade bingolotto. Hela nyårsgänget var då sammlat och planerna började smidas. Vi började med en inköpslista som tillmesta dels bestod av grädde. Ja, ni läste rätt! Grädde till sås, gratäng, mos, efterrätt för 8 pers. Kan ni tänka er hur mycker man behöver? Haha, ganska kul faktiskt. Tror och hoppas att det kommer bli en toppen helg! Om jag inte berättat det så ska vi till kungshamn där vi hyrt en stuga över nyårshelgen. Mysigt va? Skönt att slippa grums för en helg om inte annat!

Nu kommer jag inte ha tid för bloggen mer under dagen, tråkigt nog!
Ni får i alla fall ha en toppen dag. PUSS & KRAM





Nyponsoppa

2011-12-19 ☆ 10:34:41
Böjade min morgon med en kopp varm nyposoppa, mumms! Bra start på dagen om ni fågar mig.
Idag ska jag till sjukgymnasten kl 15:00 och sedan ska jag direkt ta bussen in till stan för att möta Daniel och julhandla. Mysigt va? Älskar att handla julklappar, julmat och allt annat som hör till julen! :)

Nybadad

2011-12-18 ☆ 16:39:57
Just kommit upp ur badet. Haft ansiktsmask & håinpackning, känner mig som en ny människa!
Nu ska jag leta upp några kläder och sedan ska jag göra mig i ordning för i kväll. Väntar även på att Daniel ska komma hem, om han någon gång kan slita sig från grejandet med sin "isbill" vill säga hihihih! :)

Ni får i alla fall ha en toppen kväll!
Massa kärlek /Patrizia






Krubb

2011-12-18 ☆ 15:46:26
Just fått lite mat i magen, vilket var välbehövligt som tusan då magen redan kurrat ett bra tag! Nu funderar jag på om jag ska lägga mig i badet med en bok en stund. Vore ganska skönt om jag ska vara ärlig. Ska till Daniels syster om några timmar och ladda upp för bingolotto, kvällens nöje!

Min fina sminkning från ett par helger tillbaks! Super kul dag!

SVAR

2011-12-18 ☆ 13:55:43
Anonym Resultatet:
Så underbart mysig blogg du har att läsa, så mysigt att läsa hur vägen till ett barn är!
IP: 81.233.206.21

SVAR: Tack så jätte mycket, kul att du gillar den! :)

SVAR

2011-12-18 ☆ 13:54:26
Sandra om Barnkollen:
Den är som den ska :) nästan alla utom sjukvården säger att du är i vecka 28 tex när du går in i vecka 27+0. Vet inte hyr jag ska förklar det enklast, men då har du börjat klättra mot vecka 2, du har liksom påbörjat den på nåt vis. I de flesta böcker är det så också så i vecka 27+0 ska man läsa vecka 28. Jag brukade läsa båda för att va säker :)
Kram!
IP: 90.236.6.201

SVAR: Jaha okej! Fattade inte helt men så jag antar jag alltså är i v 29 då, inte 28? Gud va mycket det är att hålla reda på haha! Jag fortsätter som du gjorde, att läsa båda för att vara på den säkra sidan! :)

200 dagar

2011-12-18 ☆ 12:06:35
Idag har jag varit gravid i hela 200 dagar! Dvs, endast 80 dagar återstår till BF (beräknadförlossning) Jag längtar verkligen såå otroligt mycket efter vår lilla goding. Snälla gode Gud, låt tiden gå lika fort som den hit tills gjort! ♥

Idag ska jag städa, städa och åter städa. Katterna har haft fest i grenen hela natten, så ni kan ju tänka er hur det ser ut! Ska även plocka bort saker som Daniel senare när han kommer hem ska få bära ner i förådet. Ikväll ser det ut som bingolotto står på schemat, mysigt! Sedan väntas knappt en vecka innan julafton bankar på dörren. Någon mer än jag som längtar som ett litet barn? Veckan kommer bestå av jobb, julhandel, sjukgymnast och julbak! Kommer alltså ha ganska fullt upp ända fram tills jul. Men för att vara ärlig hör det faktiskt till att vara lite småstressad under julveckan!


PUSS SÅ LÄNGE!

Sovtime?

2011-12-17 ☆ 23:22:59
Daniel sover, Bea sover, alla sover.. Förutom jag! Som vanligt är jag inte minsta trött nu på kvällen, vilket jag är under dagarna istället. Kan verkligen inte somna, hur mycket jag än försöker. Det har blivit ännu svårare nu under de senaste veckorna. Jag ligger aldrig riktigt bekvämt, hur mycket jag än vrider och väner mig.. Vaknar alltid minst 2-3 gånger per natt och måste då gå upp en liten sväng innan jag kan somna om igen.

Men, nu är det dax för andra försöket!
Ha en underbar kväll! Puss & kram


Beslutsångest

2011-12-17 ☆ 15:47:38
Har hittat massa recept på olika bakverk som jag skulle vilja baka. Men till varje jävla sak jag hittar fattas det någon ynka ingrediens.. Jag som tänkte att jag skulle slippa gå iväg till affären idag.. Är jätte sugen på att prova på att göra cornflakes crisp & smörkola. Visst låter det gott? Helt underbart om ni frågar mig! Det är ju nästan ett måste att baka julgodis denna vecka!

Önskelista

2011-12-17 ☆ 13:14:49

To me!

Spahelg!



En diskmaskin!

 En iphone!

 

Sällskapspel!



Kläder osv!



To the baby!

  


Resultatet

2011-12-17 ☆ 11:10:38
Gårdagens middag! Resultatet blev underbart!

Hackad paprika, chili, zukini (?!) sockerärort, morötter & champinjoner.


Kocken


Kött & grönsaksblandningen


Potatisgratäng


Till detta drack vi vin (alkoholfritt såklart!)
Detta vinet smakade faktiskt vin, helt otroligt! De andra somjag testat som varit köpta på systembolaget smakar tillmestadels saft.. Detta går att köpa på konsum och rekomenderas verkligen till de som vill dricka just vin!




Mysmiddag

2011-12-16 ☆ 19:38:26
Daniel är kock idag igen. Helstektfläskfilee, potatisgratäng, stekta grönsaker med rödvinsås står på kvällens meny. Har dokumenterat lite ute i köket så bilder kommer senare ;) Ska iväg och möta B vid 22:15 när hon slutar, sedan får film-mys stå för resten av kvällen!

Julkort

2011-12-16 ☆ 13:53:44



Idag ska julkorten skickas, vilket inte är en dag för tidigt!

Fixat

2011-12-16 ☆ 12:00:28
Blodprovet gick jätte bra & jag är ssssuper nöjd!



Gråt inte en enda tår varken före eller under tiden som jag va där. Det börjar faktiskt gå framåt :)



Blodprov

2011-12-16 ☆ 09:49:13
Ska upp till labbet om en timme för att ta mina prover. Lika rädd som alltid, vill egentligen bara skita i det och ha dagarna under helgen på mig att "förbereda" mig. Dock vet jag innerstinne att det bara blir värre om jag väntar, mycket värre. Önskar jag inte var så rädd för sprutor, vill inte vara så rädd! Det har gått skit bra varje gång, har knappt märkt av något. Men vid varje nytt besök tänker jag att, det kan faktiskt gå fel denna gången så jag får skit ont. Men om en timme är det fixat i alla fall, då behöver jag inte tänka på detta under helgen utan kan slappa och vila hela helgen som jag verkligen vill göra. Jag vet att jag kan & jag vet att jag ska!

Julstämmning

2011-12-15 ☆ 22:16:52
Måste medge att julstämmningen höjdes när granen kom upp, ganska reält med! Tror dock inte den kommer vara fin så länge, Smulan tycker nämligen att den är väldigt intressant och har redan hunnit provklättra en gång.. Min lilla groda! Är ganska paff över att inte Skrutten har klättrat än, han brukar ju faktiskt vara den vildaste av dom. Well, jag kan säga som så att den är i alla fall fin så länge den varar! :)

Nu ska jag strax krypa ner i sängen ihopp om att somna i någolunda tid idag. Tror ni jag lyckas? Jag om någon håller tummarna i alla fall. Helgen ska spenderas med Bex (när hon inte jobbar), dvs massa mys står på schemat. Funderar dock på vad man ska se på under fredagskvällarna nu när IDOL har slutat? Trots att jag inte tycker det var bra detta året följde jag ändå hela säsongen. Gjorde ett försök härom dagen att ladda ner de senaste Irene Huss filmerna, tråkigt nog fungerade inte en enda film.. Måste göra tt nytt försök i morgon!

Egentligen skulle jag även vilja ta mina blodprover i morgon i stället för på måndag. Ska nog ta och ringa labbet i morgon så fort jag vaknar och kolla, vore ju otroligt skönt att ha det fixat innan helgen så jag kan släppa det!

Nej, nu är det allt bra för mig!
Ha en toppen kväll.

PUSS & KRAM

Julmys!

2011-12-15 ☆ 19:00:17
Klär granen, super mysigt!


Middag

2011-12-15 ☆ 15:33:08
Ska strax börja förbereda maten. Kycklingtortillas står på dagens meny, mumms! Men innan vi ska käka tror jag att vi ska iväg fixa en julgran, äntligen! Vill faktiskt ha det lite mysigt under helgen och jag finner inget bättre vis än att höja julstämmningen med en fin gran! Hoppas att Daniel slutar i någorlunda tid så detta hinns med idag.


Gravid v 28

2011-12-15 ☆ 12:03:25
Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.




Sista arbetsdagen för veckan

2011-12-15 ☆ 12:01:42

Ja, idag gjorde jag veckans sista arbetsdag. Är helt slut efter dagens pass.. Kunderna har strömmat på som aldrig förr och paketutlämningen har varit sky-hög. Alla beställer & hämtar ut sina julklappar nu, vilket gör det hela mycket stressigare och jobbigare. Men nu äntligen, nu ska jag vila! I morgon ska jag sova, sova och åter sova. Behöver så mycket sömn som möjligt på morgonen & dagarna nu när jag inte orkar sova på nätterna längre. Vet inte om det är jag eller den lilla som inte kan bestämma hur jag/vi ska ligga på nätterna. Jag vrider & vänder mig precis hela nätterna nu för tiden.

Idag har jag även gått in i gravid v 28, vilket känns underbart! Veckorna går fortare och fortare, och vi kommer närmre och närmre illans beräknade datum. Endast 12 veckor kvar idag. Hoppas tiden går lika fort som den gjort än så länge. Vi längtar! ♥

Nu ska jag hoppa ur arbetskläderna och strax bege mig av till affären för att handla inför helgen. Bex ska vara hos oss under helgen eftersom hon ska jobba. Och när Bex är här är det offtast Daniel som lagar mat (vilket brukar vara liiiiiiite mer komplicerat än när jag gör det) dvs, en hel del behöver inhandlas!


Naknakocken

2011-12-14 ☆ 18:57:32
Älsklingen står i köket iklädd morgonrock & strumpor och ska baka. Han är specialist på att kassta kläderna när han intar plats i köket ihihih ;) Får se vad han gör i ordning, det skulle i alla fall vara klart för provsmak i kväll när jag slutar jobbet. Börjar som ni vet att jobba om en timme, otaggad som vanligt såhär på kvällskvisten. Skulle hellst av allt mysa ner mig i soffan framför en bra film.. Men icke sa nicke! Det får faktiskt bli i morgonkväll det.

Om ni undrar varför jag inte lägger upp bilder är det för kameran är "trasig" (Jag vet inte hur jag omprogramerar den så väntar på att Bex ska komma och fixa det åt mig) Tråkigt men sant!

Ha en toppen kväll i alla fall!
Nu ska jag hoppa i arbetskläderna och göra mig i ordning för kvällens pass.

Läkarbesök & matlagning

2011-12-14 ☆ 13:13:12
Läkarbesöket slutade med en förlängd sjukskrivning (50%). Så nu ska jag ringa jobbet och meddela detta så jag vet vad jag har för arbetstider under kommande veckor. Ska även ringa sjukgymnasten och boka tid där igen.

Sitter och funderar på vad jag ska göra för middag idag.. Någon som har förslag? Är jätte sugen på stuvade makaroner, dock så har jag failat på varje försök under sista tiden. Det går verkligen i perioder detta med matlagning. Vissa månader är man en kock, en stjärna i köket medans andra månader vet man knappt hur man kokar nudlar.. Kanske bara är jag men så är det faktiskt! Trots detta lutar det nog åt ytterligare ett försök med dessa stuvade makaronerna. Man ska ju aldrig ge upp, visst?



sovmorgon?

2011-12-14 ☆ 08:35:01
Hade planerat att ta en sovmorgon idag eftersom jag stänger på jobbet i kväll och öppnar där igen direkt till morgonen.. Men icke sa nicke! Så klart kan jag inte sova så var därför vaken redan 06:30 som vanligt! Herregud att det ska vara så svårt att sova?! Well, finns inget att göra åt saken nu när jag väl är vaken. Har just druckit en kopp varm oboy med vispad grädde, underbar dryck! Funderar på att tappa upp ett varmt bad och lägga mig och läsa en stund. Men orkar jag verkligen? Brukar alltid bli så rastlös när jag badar på morgonen, konstigt nog!

Idag ska jag och träffa läkeren för "uppföljning" av mitt senaste besök då jag blev 50% sjukskriven. Får se vad som händer och sker, jag har faktiskt ingen aning. Nej, nu ska jag se om jag kanske kan somna om en timme. Funkar inte det så får jag ta och lägga mig i badet en stund, hur rastlös jag än är!

PUSS SÅ LÄNGE!

Mätt&belåten!

2011-12-13 ☆ 12:58:36
Nu har jag äntligen fått lite mat i magen. Mår redan mycket bättre, då jag mått lite illa under hela natten och morgonen. Nu är jag så gott som redo för jobbet, eller ja, så fort jag damsugit här hemma.. Skulle egentligen behöva tvätta idag, dock hinns det inte med eftersom både jag & Daniel jobbar idag. Måste verkligen försöka hinna med det i morgon mellan sjukhuset & jobbet!

Förövrigt då? Idag är det lucia, som jag såååå gärna hade velat se. Älskar luciatåg, tycker det är så otroligt fint! Tyvärr så var inte min lillebror så sugen på att berätta när dom skulle gå lucia så jag har inte hunnit planera in något.. Det är även bara 11 dagar kvar till julafton?! På måndag efter jag har tagit blodprov har Daniel lovat att vi ska julhandla & fixa julklappar & en julgran eftersom jag varit så duktig hihi!




Dålig natt!

2011-12-13 ☆ 11:47:11
Har verkligen sovit så sjukt dåligt i natt! Max 2 timmar under natten och 3 timmar nu på morgonen. Jag vet med all säkerhet en tjej som kommer vara skit trött i kväll efter jobbet.. Börjar jobba klockan 15:00 idag så innan dess måste jag hinna fixa lunch, städa i ordning lite samt kasta skräp. Fullt upp om andra ord!

At home!

2011-12-12 ☆ 20:25:28
Nu är vi äntligen hemma efter några timmar på vårdcentralen (föräldrakursen) Det var faktiskt ganska lärorikt, vi lärde oss i alla fall nååågra nya saker. Fick en så mysig känsla förut, när vi satt där och kollade på förlossningsfilmen slog tanken mig att där ska vi faktiskt vara om 13 veckor. Tänk att om ynka 13 veckor ska vi bli föräldrar till en liten prinsessa. Jag vet att jag sagt det förut, men tiden har verkligen gått så otroligt fort. Har varit gravid i 27+5 veckor (6 månader), och det har knappt märkts någonting alls. Allt har gått så fort och varit så enkelt. Ser faktiskt fram emot att börja växa nu. Det ska bli kul att se lite förändring på magen, vilket jag knappt gör överhuvudtaget än så länge. Herreguuuuud va jag längtar!

Nu ska vi i alla fall käka mat och kolla på film.
Ha en super kväll!
LOVE YOU /P


lunch

2011-12-12 ☆ 15:37:49
Nu ska jag fixa i ording någon snabb lunch, bättre middag får vi käka ikväll när kursen är slut och vi faktiskt hinner laga någon riktig mat. Får bli makaroner & köttbullar nu, vilket betyder att jag kommer vara hungrig igen om 1 timme. Håller mig aldrig mätt på pasta, oturligt nog.. Pasta är ju så otroligt gott!


Sjukgymnast & föräldrakurs

2011-12-12 ☆ 11:02:19
Hej hej!

Idag står sjukgymnasten & föräldrakurs på schmat. Ser verkligen fram emot båda delarna! Ska bli spännande att se om sjukgymnasten hittar någon lösning på hur jag ska göra med min rygg. Sedan föräldrakursen vet ni ju redan att jag ser fram emot. Imellan dessa två möten ska jag försöka hinna med att fixa i ordning någon middag med, vilket kan bli liiiite tight med tanke på att jag inte vet hur länge det tar. Förmodligen blir det så att vi får laga mat i kvällnär vi kommer hem igen.

Idag är det endast vecka kvar tills nästa blodprov ska tas AGAIN.. Sedan hoppas jag att det snart är klart med alla nålar hit & dit! Hoppas även att min järnbrist blivit bättre sedan förra blodprovet då jag sjunkit hela 14%!! Har käkat järntabletter varje dag nu utan att slarva någonting. KORS I TAKET! Brukar alltid glömma vissa dagar annars, men inte denna gången inte! Är mäkta imponerad av mig själv om jag ska vara ärlig ;)

Snabb överblick över min vecka:
Måndag: Sjukgymnast 13:00 Föräldrakurs 17:00
Tisdag: Jobb 15-20:15
Onsdag: Läkaren 11:00 Jobb 20-22:15
Torsdag: Jobb 07:30-11:00
Fredag-söndag: Ledigt och heeeelt utan planer (än så länge)!

Nu ska jag faktiskt hoppa in i duschen och frecha till mig lite (vilket är ganska välbehövigt just nu)
Skriver mer sen såfort jag får tid!
PUSSS PUSSS SÅ LÄNGE


Föräldrakurs

2011-12-11 ☆ 18:00:36
I morgon ska jag & Daniel på föräldrakurs. Det ska bli riktigt spännande faktiskt! Den håller på i några timmar så antar att det är en hel del saker som ska gås igenom. Det skulle vara vi och 5 till par som väntar sitt första barn som ska på den kursen i morgon. Nästa kurs var i början på januari tror jag. Tycker verkligen att det är super bra att det finns sådana kurser osv för nyblivna föräldrar. Alla är mer eller mindre nervösa och osäkra i början, så att gå på en kurs är faktiskt en bra start tycker jag :)


Guuuuuuud va jag saknar att vara blond & solbränd!
Världens bästa människa, min underbara Daniel Lehn!



Karlstad

2011-12-11 ☆ 17:30:28
Vi löste problemet med akvariet ganska bra faktiskt. Vi köpte ett nytt, större och bättre. Vi har pratat länge på att köpa ett större åt våra små fiskar men det har inte blivit av förens idag. Skönt att ha det ur världen!



Fick även med oss lite annat hem, bla en babymobil till lillans säng. Den är sååå gullig! Längtar efter att sätta på den söta bebismusiken när hon ska ligga och sova där i sin lilla säng. Visst va den enkel men ändå sååå mysig?





Nu ska jag damsuga innan jag ska slänga mig i badet. Eftersom det är söndag står BECK och soffhäng på kvällens schema. Skönt att ha en dag i veckan då man endast myser & slappar på kvällen! Måste dock iväg till affären innan dess för att köpa moröter & dipp, vilket är min absoluta favorit nu för tiden. Ska även värma glögg till detta, fyfan va underbart gott.


Akvarium

2011-12-11 ☆ 11:29:03
Ser nu till min förvåning att akvariumet läcker vatten?! Ja, ni läste rätt.. Vattnet har börjar tränga igenom "listerna" som håller ihop akvariumets alla 6 sidor. vad fan gör vi nu?

SVAR

2011-12-10 ☆ 16:29:08
Johanna om Idolmys:
Hej Patrizia! Kan inte du berätta lite om din graviditet? När märkte du att du var gravid? Fetstade du mycket innan, rökte du? Hur tog du och din omgivning beskedet?Hur känns det nu? Tacksam för svar :)

SVAR: Hej Johanna! Självklart ska du få svar på dina frågor! Jag märkte att jag var gravid i v 4+5, dvs när jag nästan var i 5:de veckan. Min mens var utebliven, men den brukade krångla så jag tänkte inte något större på det. Men en dag bestämde jag mig för att göra ett graviditetstest som otippat nog visade att jag var gravid. Jag kontaktade då barnmorskemotagningen på en gång för att kolla om jag verkligen gjort rätt när jag gjorde mitt test, vilket det visade sig att jag hade gjort. Hon gav mig mitt possitiva test med ett varmt leende på läpparna.

Jag festade en hel del innan med tanke på att jag tog studenten, det var "sommarlov", det var midsommar osv. När det kommer till rökningen blev det en held del även där med tanke på allt festande. Men självklart tod jag min sista cigg samma dag som jag fick beskedet om att jag var gravid. Efter det har jag inte varit i närheten av en ciggarett!

Min omgivning tog beskedet jätte bra, tack och lov! Skulle tycka det var skit jobbigt om folk runt om mig var neggativa.. Daniel blev till en början helt stumm, han visste varken in eller ut vad jag skulle säga. Tråkigt nog var jag tvungen att berätta för honom över telefonen med tanke på att han just då var på väg till Norge för att jobba där en vecka och jag ville såklart berätta för honom på en gång. Vårt samtal var ungefär såhär:

Patrizia- jag har gjort 3 tester nu som visar att jag är gravid...
Daniel- Va?
Patrizia- Japp..
Daniel- Okeeeeej?? vi hörs sen. KLICK!

3 min senare ringer Daniel så klart upp när han fattade vad jag verkligen sa till honom.

Daniel- Är du gravid? Är du säker? Hur vet du det?
Patrizia- Men?! Ja, jag har liksom gjort 3 tester både hemma och hos barnmorskan..
Daniel- Ofan, fan va gött!

Daniel är i alla fall super glad och han tar det super bra. Han längtar verkligen efter att bli pappa och få mysa med en liten skitunge. Berättade jag förstesten att det var han som valde ut barnvagnen, biilbarnstolen osv helt själv? Då kan jag lova er att han var skapligt nöjd! ;)

Förövrigt känns det skit bra! Vi är verkligen såååå förväntansfulla & ivriga. Vår lilla bebis är beräknad om ca 13 veckor. Tiden har verkligen gått super fort, kanppt hunnit med att förstå det än. Hon är i alla fall beräknad den 7mars 2012. Kan med handen på hjärtat säga att detta är verkligen det bästa som någonsin hänt.

ULTRALJUDSBILDEN I V 18

Slappisdag

2011-12-10 ☆ 15:31:20
Ganska nyligen hemkommen från Borgvik. Nu ska jag dra slingor i håret, raka benen, lägga mig i badet med en ansiktimask och sedan göra manikyr. Vardagslyx om andra ord! Ikväll ska jag och Daniel till Tomas, Sandra & barnen, mysigt! Älskar att komma dit och träffa världens sötaste ungar!

Uppdaterar sedan!

Idolmys

2011-12-09 ☆ 21:03:32
Ligger i soffan och kollar på IDOL finalen med min älsklingen, super mysigt! Vi ska ner och hämta Bea på jobbet om ca en timme då hon stänger på ICA idag, duktig tjej. Nej, nu ska jag kolla vidare. Ha en suuuper bra kväll.

PUUSSSS

Färdigbakat

2011-12-09 ☆ 14:44:37
Lussebullar, cholkadbollar & snikerskakor är nu bakade. Visst är jag duktig? Försökte få mamma att komma ner i morse för att baka med mig eftersom det är så tråkigt att göra det själv (och för att jag inte riktigt kan). Fick dock världens fetaste diss.. Men det gick allt bra ändå. Hon fick guida mig via telefonen hur jag skulle göra med lussebullarna. Dom blev faktiskt super goda, dock ganska små..

Kan även passa på att berätta att detta med alla papper hit & dit krånglar så in i helvete. Pratade nyss med försäkringskassan som kom på att dom glömmt att skicka med ena pappret som min chef ska skriva under. Dvs, jag måste göra om allt från början.. Jag tyckete det var konstigt att jag bara fick hem 1 papper, var helt säker på att jag skulle haft 2. Får bara hålla tummarna för att de hinner med att "gå igenom mitt ärende" och fastställa ett beslut denna månaden. Det är verkligen sjukt krångligt med alla papper hit & dit, fattar ingenting! Måste verkligen prata med min barnmorska till veckan så hon får styra upp allt åt mig..

Nu ska jag i alla fall strax börja med middagen. Fetaostfylld-kycklingfilee står på kvällens meny, underbart! Till det har jag tänkt att göra ugnstekta rotfrukter, vilket är något av dt godast tillbehöret som finns.









Nästa vecka ska jag försöka planera in en dag då jag ska baka julgodis. Blir dock svårt att hinna med allt till veckan då både sjukgymnast, föräldrakurs, sjukhuset och jobb står på schemat. Jag borde faktiskt försöka klona mig själv. Det vore fantastiskt bra att ha en till av mig så vi kan dela upp allt som ska göras :) haha, tänk om det faktiskt gick att göra så?!



bakdag!

2011-12-09 ☆ 10:46:39
Nu ska jag gå till affären och handla massa baksaker!

Filmkväll

2011-12-08 ☆ 22:52:52
Har haft filmkväll med Elena, lika mysigt som alltid!

Barnkollen

2011-12-08 ☆ 17:58:34
För er som undrar, "Barnkollen" som uppdateras på min Facebook går konstigt nog 1 vecka före?! Alltså, idag är jag i v 27 men den visar att jag är i v 28. Tänkte bara berätta det så ni inte tror jag är helt knäpp i skallen..

Nu har jag i alla fall just kommit upp ur badet, som förövrigt var otroligt skönt! Jag älskar verkligen att lägga mig i ett varmt bad med massa saldsalt & badskum. Försöker ta ett varmt bad varje dag eftersom det får kroppen att slapna av så otroligt mycket. Känner mig faktiskt som en ny människa varje gång jag kommer upp ur badkaret!

Är i alla fall ensam hemma eftersom Daniel är på julbord med sitt jobb. Så tänkte faktiskt ladda ner någon bra film och mysa ner mig i soffan. Är sjukt slut efter denna dagen, trots att jag inte gjort något "superjobbigt". Har jobbat, varit och handlat samt städat lite. Annars har jag inte gjort någonting mer speciellt? Konstigt?!




Första bilden på magen

2011-12-08 ☆ 15:30:24
Kanske dax att bjuda på första magbilen? Fått många frågor om varför jag aldrig lagt upp bilder på min mage. Och svaret är enkelt, jag tycker helt enkelt inte att det syns så mycket än. Tycker mest jag ser "fet" ut om ni fattar vad jag menar? Visst, jag ser ju nu att magen faktiskt börjar komma men innan har det inte synts så mycket.

V 27 ♥

Gravid v 27!

2011-12-08 ☆ 15:23:36

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Har ni ännu inte tecknat någon av Trygg-Hansa:s försäkringar (gratis MammaBarn-försäkring eller prisvärd VäntaBarn försäkring) kan du göra det här. VäntaBarn försäkringen gäller barnet fr o m vecka 26!

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här.

 
 

 


slappisdag

2011-12-07 ☆ 18:16:49
Dagen har till mesta dels spenderats med min vän, Bella. Käkat lunch på Mickispizzeria och kollat film är väll ungefär vad vi gjort? Jag har självklart hunnit med de nyttiga sakerna som skulle göras med! Fyllt i det sista viktiga pappret för tillfället som har skickats till försäkringskassan. Så nu är graviditetspenning sökt. Hoppas bara det går igenom så det inte blir något krångel med någonting.

Nu ska jag ner till jobbet om ett tag och göra dagens 2 timmar i kassan. Känns ovärt som fan, men vad gör man inte? Pengar, pengar, pengar, underbara pengar! Välbehövliga pengar om inte annat, jul & nyår är verkligen inte gratis!

Idag fick jag som vanligt höra en vad jag tycker är spydig kommentar igen. "Är du nyvaken eller?" Alltså ärligt? När ska folk fatta att det är så jävla onödligt att kläcka ur sig sådana saker? Jag var självklart inte nyvaken, hade varit vaken i över 5 timmar och var inte ens trött över huvudtagt. På sista tiden har jag offta hört massa kommentarer som, "är du trött?" "har du sovit dåligt?" "du har blivit gå grådassig på sistone" "förr var du alltid så brun och fin, men nu har du att börjat blekna" OSV OSV. Halllå? Man säger verkligen inte så här, absolut inte. Fine om jag säger det själv, men det är inte kul att höra från andra! För er som undrar så, nej jag solar inte längre. Men ja, jag ska börja igen. Detta för att har har psoreasis som jag måste sola för att hålla ganska bra. Självklart kommer jag täcka magen så det inte blir så ljust åt lillan där inne. Och sedan ska jag såklart sola korta stunder, ung 10 min åt gången. Frågor om detta?

Försäkringskassan & sjukgymnast

2011-12-07 ☆ 11:06:30
Har fyllt i paper som ska till försäkringskassan, bokat tid hos sjukgymnasten, ringt viktiga sammtal ovs. Hunnit med ganska mycket idag ändå, vilket känns super bra! Nu ska jag strax iväg och skriva ut ytterligare lite mer paper som ska lämnas in på jobbet. Det är inte bara att vara gravid inte! Massa saker som ska göras och fixas innan vår lilla ängel kommer. Men, kan lova er att hon är värd allt krångel i världen, vårt hjärtat!

I kväll ska jag jobba mellan 20-22:15, så innan dess jag ska försöka få så mycket som möjligt gjort under dagen. Måste bla damsuga här hemma, det ser verkligen förjävligt ut. Sedan vill jag verkligen baka! Dock känns det inte sopm jag har något ställe i köket att vara på?! Vårt kök ät ju faktiskt ganska litet.


Soppa

2011-12-06 ☆ 13:16:02
Just gjort världens godaste soppa! Till den behöver ni:
-potatis
-lök
-kött
-morot
-vatten
-vilt fond
-1 buljongtärning
Mängd och kryddor bestämmer ni själva!
-Skala, hacka potatis, lök och morot.
-Häll över önskad mängd vatten och tillsätt fond och buljong.
-Dela köttet i önskad storlek och stek tills det fått yta, häll sedan ner det i soppan.
-koka i ung 1 timme på låg temperatur.

DENNA SOPPAN ÄR SUPER GOD OCH SUPER ENKEL ATT GÖRA!


Handboll

2011-12-05 ☆ 19:45:36
Som en besvikelse går handboll på 4:an istället för "halv 8 hos mig" Någon som vet om det bara är en tillfällighet eller har det slutat för i år? Synd i så fall! Programet är riktigt roande och vissa gör faktiskt sjukt god mat.

På tal om mat.. Köpte ICA pizzakitt här om dagen, vilket jag inte borde gjort! Degen som ska jäsa och bli en pizzabotten jäste inte överhuvudtaget. Istället blev det bara hård deg som inte ens var 1 cm tjock. Jag är sjukt besviken! Hade gjort iordning det såg ut som världens godaste pizza med massa fyllning som enbart fick provsmakas av sop-påsen. STOR DISS OM NI FRÅGAR MIG!

I morgon ska jag upp till mamma innan jag ska jobba mellan 15-20:15, mysigt!
Funderar på om vi ska baka lussebullar, vore sååå gott! Ha en toppen kväll.

Mys

2011-12-05 ☆ 14:15:04
Nu är jag hemma från promenaden som genast gjorde mig på bättre humör. Snön kommer ner från himmlen, julskinkan kokar, glöggen är varm och pepparkakorna framplockade. Nu fattar bara Sandra! Blir lite filmmys så här mittpå dagen, perfekt va? Har nyss laddat ner en jul film, The nutcracker. Får se om den är bra eller inte.








Iriterad

2011-12-05 ☆ 12:57:03

Intygen som jag väntar kom inte idag, fan! Har inte fått mycket alls gjort än så länge, bara hunnit ringa något enstaka samtal... Struntar i detta för en stund och går ut på en promenad och rensar skallen lite.


Sovmorgon

2011-12-05 ☆ 10:35:17
Medans Daniel fick gå upp ur sängen 06:00 i morse passade jag på att ta sovmorgon fram tills 9:30. Hade kunnat sova mycket mycket mycket längre om det inte vore för våra hyperaktiva katter som springer runt i hela lägenheten ända tills man gått upp och gett dom mat. INTE KUL ALLS OM NI FRÅGAR MIG!

Idag har jag tänkt att jag ska ta tag i massa saker, så som beställa olika papper & intyg, ringa försäkringskassan, skaffa gravidförsäkring, vänta på papper som ska komma med posten som måste fyllas i och skickas tillbaks, ringa vårdcentralen OSV. Ja, som ni ser jag har en heldel att står i idag. Måste verkligen ta tag i detta nu medans jag kommer ihåg allt. Men till att börja med ska jag kila ner till affären och köpa morot & dipp, vilket har blivit en favorit på senaste tiden. MUMMS! Mycket godare att dippa morot än chips, dessutom MYCKET nyttigare!

Nu ska jag sätta fart, bye!

Andra advent, mys-söndag!

2011-12-04 ☆ 19:21:22
Bilder från gårdagen som spenderades i Göteborg med Mamma & Bex!

















Gårdagens inköp (som jag dock inte orkar ta kort på):

-Åkpåse till bebisen
-En svart enkel klänning/tunika
-Mascara
-Läppglans
-Halsduk
-Julklapp till mamma
-Väggdekor
-pyssel saker

Idag passade jag faktiskt på att baka pepparkakshus medans älsklingen grejade och fixade med sin bil. Blev faktiskt nöjd över resultatet! Visst är det mysigt med julsaker?




Daniels mamma & pappa har nyss varit här och kollat in nya lyan. Självklart lyckades jag soma i soffan medans dom va här, ganska trött tjej va? Nu ska jag plocka i ordning lite innan jag ska lägga mig i badet. Beck står som vanligt på söndagskvällarna på schemat, vilket gillas skarpt från min sida. Kvällen kommer alltså spenderas i soffan under duntäcket, känner mig lite halv dålig idag. Har huvudvärk, är lättstött, trött som tusan och är allmänt hängig.
 Ni får i alla fall ha en toppen kväll.
Skriver mer i morgon igen när jag vaknat.

Nyduschad & sliten tjej!

2011-12-03 ☆ 21:21:51
Ganska nyligen hemkommen från Göteborg. Har verkligen haft en toppen dag! Regnet har öst ner, det har blåst mer än någonsin och vi har varit vilse. Men detta spelar faktiskt ingen roll eftersom vi haft så otroligt kul hela dagen. Har skrattat oss igenom det mesta idag, till och med när vi satte oss på fel spårvagn som tog oss till slutstoppet på andra sidan av Göteborg hahah! (Vi kom verkligen så fel man kunde komma) Men allt fixar sig tillslut, bara man håller lugnet, RIGHT? Vi kom i alla fall tillbaks till stan igen och kunde sedan ta rätt spårvagn till liseberg där det var som förväntat skit mysigt. Fattar verkligen inte hur dom lyckas klä träden ända ut i trädtopparna med ljusslingor?! Helt otroligt om ni frågar mig! Efter vi kikat runt på liseberg åkte vi tillbaks till stan och gick runt i affärer tills det var dax för hemfärd. Tack till mamma & Bea för en skit mysig dag med världens sämsta väder. Kommer absolut göras om, men nästa gången med ytterligare en liten tjej. Dvs, min kommande lilla dotter. Längtar verkligen efter att göra saker med henne!

Har tagit massa bilder idag, laddar upp dom i morgon när jag är lite piggare. Ligger just nu och halvsover i soffan av utmattning, är sjukt trött! I morgon ska jag sova länge och vila ut mig reält, vilket känns otroligt välbehövligt.
Ska även baka pepparkakshus i morgon, mysigt va? Älskar att göra det!


Göteborg

2011-12-03 ☆ 06:58:12
Nu ska jag åka till Göteborg! Bilder kommer to night :)

Alla sover...

2011-12-03 ☆ 00:23:05
Daniel sover, Skrutten sover, Smulan sover, men jag kan verkligen inte somna! Klockan är ställd på 06:00 så jag vet ju att jag egentligen borde sova. Jag är dels alldeles för varm i kroppen för att kunna somna, trots att fönstren här hemma är öppna. Sedan så känner jag mig verkligen inte trött heller, kors i taket! Brukar alltid somna ganska lätt annars. Nej, nu ska jag dyka ner i min bok igen och försöka bli trött. Ha en toppen kväll ni andra!

PUSSS & KRAAAM


Födelsedag

2011-12-02 ☆ 19:35:06
Grattis till världens bästa mamma på 41 års dagen! I morgon väntas en heldag i Göteborg för min, Bex och mammas del. Mysigt va? Shopping & liseberg, kan inte bli bättre!

Idag var jag och Daniel hos barnmorskan igen, lika mysigt varje gång om ni frågar mig! Bebisens hjärta slog som det skulle, hon är en riktig pigelin enligt barnmorskan :) Allt var superbra (förutom att jag behöver mer järn) I slutet av månaden ska jag dit igen, lika så till labbet och ta ännu mera blodprover. Men men, trots rädslan och smärtan är det värt det eftersom allt är för bebisens skull!

Nu ska jag kolla IDOL och käka godis med Daniel & Sandra.
Ha en toppenkväll!

Svar

2011-12-02 ☆ 19:26:59
J om Lycklig!:
Vad fin soffa, vad kostade den och vart köpte ni den?
IP: 83.252.37.94

SVAR: Tack så mycket! :) Soffan kotade oss 7500 kr att köpa. Nu är den dock höjd till 9900kr.. Den är köpt på sommarlagret i karlstad (rekomenderar dock ingen att handla där med tanke på allt krångel som varit)

Lycklig!

2011-12-01 ☆ 18:47:53
Lyckan är total, allt är klart här hemma! (Nu återstår endast all städning)

















work

2011-12-01 ☆ 06:56:03
Nu står veckans sista pass på schemat, sedan är det faktiskt helg för min del! Eftersom soffan nu är på plats ska jag äntligen få köpa min efterlängtade matta idag (soooom jag väntat) Sedan ska vi bara invänta hantverkarna så dom kan få klart på toan någongång så vi kan börja "bo på riktigt i vår nya lägenhet" Kommer bli en bra dag idag, jag känner det på mig.

Nu ska ICA kläderna på, sedan ska jag vandra ner till spelboa.
Ha en toppen dag så länge. Ska lägga upp lite bilder sen på hur det ser ut här hemma, LOVAR!

PUSS SÅ LÄNGE

Gravid v 26

2011-12-01 ☆ 06:34:50

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Har du börjat tänka på bilbarnstol ännu? Det kan vara skönt att redan på ett tidigt stadie lära in sig vad man behöver veta om detta. Tillsammans med AktaGraco har vi här information om bilbarnsstolar.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här



Jag har sagt det förut och jag säger det igen, tiden rusar verkligen iväg! Endast 14 veckor återstår, ynka 14 veckor! Det är egentligen ingenting! Jag längtar verkligen så otroligt mycket och det känns så otroligt bra att jag faktikt ska bli mamma. Snälla Gud, låt resterande veckor gå lika fort som dom som just passerat, AMEN!


RSS 2.0